AktualityKoronavírus

Mesto Zlaté Moravce je povinné od 8. 2. 2021 spustiť prevádzku škôl

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 04.02. 2021 (štvrtok) o 8,30 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta zasadal v súvislosti ďalšieho postupu vo veci zabezpečenia prevádzky Mobilných odberových miest na skríningové testovanie ochorenia COVID-19 v meste Zlaté Moravce počas nadchádzajúceho víkendu 6.2. – 7.2.2021. V uvedenej záležitosti bola kontaktovaná prednostka OÚ Zlaté Moravce JUDr. Kováčiková, ktorá
  • Krízový štáb mesta informovala, že na Okresnom úrade Zlaté Moravce majú dostatok skríningových testov.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. uviedla, že aktuálna situácia je bez zmeny a lôžka určené pre pacientov s ochorením COVID-19 sú plne obsadené.
  • Krízový štáb mesta preveril aj aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky opatrenia a nariadenia vydané RÚVZ a Vládou SR.
  • Primátor mesta informoval Krízový štáb mesta, že e-mailom odpovedal na dotazy a informoval o aktuálnej situácii šírenia sa koronavírusu COVID-19 v rómskej komunite v Zlatých Moravciach zástupcu splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity, regionálnu koordinátorku Mgr. Šusterovú, PhD..
  • Na základe vyjadrenia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Mgr. Branislava Gröhlinga je Mesto Zlaté Moravce povinné od 8.2.2021, pokiaľ RÚVZ v Nitre nerozhodne inak, spustiť prevádzku materských škôl, prvý stupeň základných škôl, školské kluby detí ako aj individuálne vzdelávanie na 1. stupni ZUŠ (okrem spevu a dychových nástrojov). Prevádzka škôl a školských zariadení musí byť zabezpečovaná v súlade s pravidlami COVID AUTOMATU a tiež podľa manuálu opatrení pre školy a školské zariadenia – COVID ŠKOLSKÉHO SEMAFORU. Z uvedeného dôvodu bude potrebné zabezpečiť negatívny test pre zamestnancov škôl a školských zariadení, pre zákonného zástupcu žijúceho v spoločnej domácnosti so žiakom (dieťaťom)
  • Krízový štáb mesta rozhodol, že počas najbližšieho víkendu 6.2. – 7.2. 2021, Mesto Zlaté Moravce zabezpečí prevádzku mobilných
    odberových miest na testovanie ochorenia COVID-19, aby občania mesta mali možnosť získať potvrdenie o vykonaní testu na ochorenie COVID-19, ktorým sa bude potrebné naďalej preukazovať.
  • Dočasné odberové miesta v meste Zlaté Moravce na dobrovoľné, bezplatné skríningové testovanie antigénovými testami na COVID-19 budú prevádzkované v dňoch 6.2.-7.2.2021 od 8,00 do 18,00 hod. : 
    Sobota 06.02.2021
    Odbery v čase od 8,00 hod. – 11,45 hod.
    Odbery v čase od 13,00 hod. – 17,30 hod.
    Mestská časť Chyzerovce – KD Chyzerovce
    Mestské stredisko kultúry a športu
    Centrum voľného času
    Mestský štadión, telocvičňa
    ZŠ Mojmírova – telocvičňa
    Nedeľa 07.02.2021
    Odbery v čase od 8,00 hod. – 11,45 hod.
    Odbery v čase od 13,00 hod. – 17,30 hod.
    Mestská časť Prílepy – KD Prílepy
    Mestské stredisko kultúry a športu
    Centrum voľného času
    Mestský štadión, telocvičňa
    ZŠ Mojmírova – telocvičňa
    Na dočasných odberových miestach na skríningové testovanie obyvateľov bude k dispozícii jeden odberový tím v čase od 8,00 hod. – do 18,00 hod. Posledný odber pred obedňajšou prestávkou bude o 11,45 hod., obedňajšia prestávka bude od 12,00 hod. do 13,00 hod., posledný odber pred ukončením testovania sa bude realizovať o 17,30 hod..
  • Tak ako pri poslednom plošnom testovaní bude v meste Zlaté Moravce fungovať COVID SEMAFÓR odberných miest, kde si občania môžu pozrieť vyťaženosť a čakaciu dobu na jednotlivých odberových miestach. Informácie týkajúce sa COVID SEMAFÓRU budú zverejnené aj na web stránke Mesta Zlaté Moravce.
  • Zneškodnenie biologického odpadu z plošného testovania bude zabezpečené certifikovanou firmou.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button