AktualityKoronavírus

Občan mesta Zlaté Moravce v jeden deň absolvoval testovanie na 2 odberných miestach

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 01.02. 2021 (pondelok) o 8,30 hod. v MSKŠ v Zlatých Moravciach

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica
    AGEL Zlaté Moravce a.s. uviedla, že aktuálna situácia je bez zmeny, lôžka určené pre pacientov s ochorením COVID-19 sú plne obsadené.
  • Krízový štáb mesta preveril aj aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia monitoruje a dodržiavajú sa
    všetky opatrenia a nariadenia vydané ÚVZ. Mgr. Bošiaková informovala, že dnes budú klienti a zamestnanci v ZOS testovaní antigénovými testami na ochorenie COVID-19.
  • Krízový štáb rozhodol, že dnes bude zabezpečená dezinfekcia exteriérových priestorov sociálneho zariadenia DOS a ZOS.
  • Krízový štáb mesta analyzoval výsledky plošného testovania, ktoré sa realizovalo v dňoch 30.1.2021 a 31.1.2021. Na odberných miestach zriadených Mestom Zlaté Moravce bolo celkovo otestovaných 3878 občanov z toho pozitívne testovaných bolo 46 osôb, čo predstavuje 1,19% pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19, z toho s trvalým bydliskom v meste Zlaté Moravce bolo 37 osôb. Pri analýze výsledkov bolo zistené, že 1 občan mesta Zlaté Moravce v jeden deň absolvoval testovanie na 2 odberných miestach a na obidvoch bol vyhodnotený ako pozitívny na ochorenie COVID-19. Uvedená skutočnosť bola postúpená na riešenie Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Nitre.
  • Primátor mesta kontaktoval RÚVZ ohľadom výsledkov plošného testovania v dňoch 30-31.1.2021 v Marginalizovanej rómskej komunite. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre primátora mesta informoval, že pre Mesto Zlaté Moravce bude vydaná vyhláška, z ktorej budú vyplývať opatrenia pre Mesto Zlaté Moravce ako aj pre Policajný zbor SR.
  • Krízový štáb mesta požiadal pracovníčky Terénnej sociálnej práce, aby aktívne monitorovali situáciu v komunite MRK.
  • Primátor mesta v rámci zasadnutia Krízového štábu mesta informoval o výsledkoch a priebehu víkendového skríningového testovania antigénovými testami na COVID-19 aj prednostku OÚ Zlaté Moravce JUDr. Kováčikovú.
  • Krízový štáb mesta požiadal Branislava Vargu, povereného riadením Technických služieb mesta, aby zabezpečil distribúciu pitnej vody pre MRK v mestskej časti Chyzerovce. Výdaj vody bude zabezpečený v utorok a v piatok od 9,00 hod. – do 11,00 hod. v utorok a v piatok. Na výdaj bude dohliadať Miestna občianska poriadková služba.
  • Krízový štáb mesta ďakuje všetkým členom odberných tímov – zdravotníkom, dobrovoľníkom a príslušníkom Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorí pracovali počas 2. kola dobrovoľného skríningového testovania na ochorenie COVID-19 v meste Zlaté Moravce.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button