AktualityKomerčné články

Tipy na jednoduchú a spoľahlivú ochranu vášho interiéru pred požiarom

poradna

Požiare rodinných domov a bytov každoročne pripravia o život a strechu nad hlavou obrovské množstvo ľudí na celom svete. Väčšine úmrtí je ale možné zabrániť, ak sa majitelia domovov budú riadiť základnými tipmi na požiarnu bezpečnosť. 

My vám niekoľko základných návrhov dôkladnej ochrany pred požiarmi predstavíme tiež, vďaka čomu sa možno nepríjemným situáciám vyhnete ľahšie. 

Nainštalujte si detektory dymu 

Jednoducho povedané, tým, že si doma nainštalujete detektory dymu, budete mať prostriedky, ktoré vám pomôžu predchádzať väčšine nehôd. Z množstva spomínaných úmrtí sa väčšina požiarov vyskytla v domoch, kde nefungovali detektory dymu. 

Detektory dymu by mali byť umiestnené na každom poschodí vášho domu a v bezprostrednej blízkosti akýchkoľvek miestností. Nezabudnite tiež na ich pravidelnú revíziu. 

Kúpte si protipožiarne dvere

Detektor dymu vás upozorní na vznik požiaru, ktorému tak môžete včas zabrániť. Inštaláciou profesionálnych bezpečnostných dverí do interiéru ale zabránite tomu, aby sa oheň dostal do iných častí domu, bytu či celého bytového komplexu. 

Správne zvolený typ kvalitných vchodových dverí u overeného predajcu tak môže zabrániť obrovskej katastrofe s tragickými následkami. Tak na to myslite, pretože nová strecha nad hlavou sa zháňa ťažko.

Dodržujte jednoduché bezpečnostné pravidlá 

K mnohým požiarom domov došlo len preto, že majitelia nehnuteľností nedbali na všeobecné rady o prevencii požiaru. Nikdy nefajčite napríklad v posteli. Ohrievače by mali byť vzdialené najmenej 2 metre od akéhokoľvek horľavého materiálu vrátane stien, pretože sú ďalším hlavným zdrojom požiarov v domácnosti. Nakoniec nepreťažujte ani elektrické zásuvky. Preťaženie elektrickej siete   môže ľahko spôsobiť požiar. Ochránite tak nielen svoj majetok, ale aj vlastný i životy vašich blízkych.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button