Aktuality

Dar pre rómsku komunitu v Chyzerovciach

poradna

V utorok 16. marca 2021 si Rómovia z mestskej časti Chyzerovce prevzali dar od súkromných sponzorov – bandasky na vodu, respirátory a dezinfekčné gély.

Dar pre marginalizovanú rómsku komunitu zabezpečila Asistentka podpory zdravia pre organizáciu Zdravé regióny Marie Bandová, ktorá pracuje s marginalizovanou rómskou komunitou a aj s občanmi v akejkoľvek núdzi, ktorú ju oslovia. V meste Zlaté Moravce vykonáva túto činnosť už dlhšiu dobu. Sociálne znevýhodneným občanom poskytuje pomoc a poradenstvo .

Rómov sa snaží viesť k normálnemu spôsobu života. Učí ich dodržiavať základné hygienické návyky, rieši s nimi bežné problémy ohľadom lekárov, zabezpečuje im v spolupráci so školami domáce úlohy, prípadne pomáha pri riešení záškoláctva. Rieši s nimi záležitosti ohľadom starostlivosti o ich deti. Spolupracuje tiež s mestskou výdajnou šatstva. Okrem toho pracovala aj ako dobrovoľníčka počas celoplošných testovaní na ochorenie COVID-19 v našom meste. Od súkromných sponzorov im zabezpečila veci, ktoré potrebujú . Nakoľko nemajú vlastnú pitnú vodu, tak im v čase pandémie Covid 19 Mesto zabezpečuje 2 krát týždenne cisternu s pitnou vodou. Vďaka bandaskám si ju Rómovia majú do čoho naberať.
Bandasky som zabezpečila od nemenovaného sponzora – 20 kusov 10 litrových a 10 kusov 5 litrových, ktoré som im rozdala v Chyzerovciach pred kultúrnym domom, ako aj respiračné rúška a od sponzora, podnikateľa zo Zlatých Moraviec, Martina Račeka 50 kusov dezinfekčných gélov,“ povedala Marie Bandová, ktorá zároveň touto cestou chce poďakovať sponzorom za nezištnú pomoc.

-redakcia-

[ngg src=”galleries” ids=”1118″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

2 Komentárov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button