Aktuality

Obecná ulica je v dezolátnom stave, čaká na rekonštrukciu

poradna

Cesta na Obecnej ulici v mestskej časti Prílepy je už dlhšiu dobu vo veľmi zlom technickom stave. Zisťovali sme, či sa občania dočkajú jej opravy.

Na problém „deravej“ cesty nás upozornil náš čitateľ. „Pozrite sa na Obecnú ulicu. Je v strašnom stave, poničená od kamiónov. Zaujímalo by ma, či ju kompetentní chcú dať niekedy končene opraviť,“ pýta sa nespokojný občan. 

Odpoveď na jeho otázku sme hľadali u poslanca za mestskú časť Prílepy a viceprimátora Zlatých Moraviec Mareka Holuba. Podľa jeho slov mesto eviduje problém a priznáva, že spomínaná vozovka patrí k najviac zničeným v Zlatých Moravciach. „Technické služby mesta v rámci údržby čiastočne upravujú najväčšie jamy a výmole na tejto komunikácii. Avšak Obecná ulica je neúmerne zaťažovaná kamiónovou dopravou. Posledné úpravy boli vykonané na konci minulého roka, ale len na určitom úseku,“ uviedol. 

Ako ďalej povedal, Výbor mestskej časti Prílepy viackrát žiadal v rámci rozpočtu mesta peniaze na komplexnejšiu opravu tejto komunikácie. Samospráva však financie na tento účel nikdy nevyčlenila. Dôvodom podľa Holuba má byť hlavne fakt, že sa v Prílepoch plánuje vybudovať kanalizácia a samospráva chce prv počkať na jej postavenie a až potom pristúpi k oprave cesty. Aktuál-ne už majú byť pripravené potrebné projekty na kanalizáciu, schválené stavebné povolenie a čaká sa len na výzvu z príslušného rezortu štátu na dotáciu. 

Čakanie na dotáciu a celý proces budovania kanalizácie však môže trvať ešte dlhé mesiace. Viceprimátor Holub takto dlhý čas čakať nechce. „Situácia je neúnosná, a preto v rámci pripravovaného rozpočtu na rok 2021 budem presadzovať navýšenie finančných prostriedkov pre Technické služby mesta, v kapitole úprava miestnych komunikácii. Verím, že v jarných mesiacoch pristúpime ku komplexnejšej oprave a viem si predstaviť aj spoluúčasť súkromného sektora,“ povedal na záver. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button