AktualityŠkoly

„ONLINE“ SEPAROVANIE + dotazník

poradna

„Nech sme už od seba akokoľvek ďaleko, jedno máme spoločné – vytrvalosť.“

Karanténa sa rozhodla prekaziť naše zelenoškolské plány, no veľmi sa jej v tom nedarí. S vírusom máme však niečo spoločné – on aj my chceme opak! On sa snaží životy ničiť, my sa ich snažíme chrániť. 

Netušíme, čo má okolitý svet proti prírode, prečo ju ľudia tak nenávidia! Predpokladáme, že z vlastnej lenivosti! Zahodiť smeti do koša a nie na zem predsa nie je otázkou nenávisti. Príroda, nádherné miesto, ktoré je všade. Je smutné, že ľudia si to neuvedomujú. 

Prečo musia byť v parkoch stále oznamy typu: Prosím, nekŕmte zem, drží diétu!  POZOR, hrozí pokuta za znečisťovanie! Naše poslanie je isté – udržať Zem pri živote, a s ňou aj nás! Preto sa nevzdávame nášho cieľa – naučiť žiakov SPRÁVNE separovať. 

Na našom Instagrame prebiehalo počas dištančnej výučby niekoľko kvízov a tipov, či už pre začiatočníkov, ale aj malých zvedavcov. Lenže odpad sa nezačne separovať sám náučnými kvízmi či tipmi, ako na to, ale jednoducho musíme konať. Hneď!  Preto sme sa rozhodli, že síce v škole nie je možné separovať, no môžeme separovať doma. Spoločne sme dali smeti nie dokopy, ale od seba, a roztriedili ich podľa materiálu. 

Čistá Zem – šťastná Zem! 

  • Separujete aj vy doma a neviete, či správne? 
  • Viete, aké má následky odpad mimo koša a chcete sa o ňom dozvedieť viac, prípadne sa chcete k niečomu vyjadriť, či nám odkázať? 

Tak neváhajte a vyplňte nasledujúci krátky  anonymný dotazník, ktorého vyhodnotenie spolu s prekvapením prebehne v prvý jarný deň 21.3.2021. ⬇️⬇️⬇️

Preto buďte v pozore!  Vyplnením dotazníka nám pomôžete zistiť, ako vníma separovanie široká verejnosť a podporíte nás, zelenoškolákov z Pribinky! 

Ema Šišovská,
členka žiackeho kolégia Zelenej školy na Pribinke

[ngg src=”galleries” ids=”1117″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button