AktualityKomerčné články

5 tipov, ako si vytvarovať nohy a zadok: Poznáte ich všetky?

poradna

(sponzorovaný článok)

Nohy a zadok sú partie, s ktorými bojuje množstvo ľudí. Na to, aby vyzerali dobre, je potrebné správne cvičiť a zdravo sa stravovať. Ak však poznáte zopár praktických tipov, celý proces si urýchlite a zjednodušíte. My pre vás máme tie najefektívnejšie, s ktorými výsledky uvidíte už o pár dní. Poznáte ich všetky?

Drepy na všetky spôsoby

Opakovať jeden typ drepov sa na začiatku môže zdať efektívne, no po čase vás to prestane baviť. Nehovoriac o tom, že svaly začnú stagnovať. Naše telo si veľmi rýchlo zvyká, a preto je dôležité pravidelne ho prekvapovať niečím novým. Drepy sú jedným z najlepších cvikov, ktoré rozhodne zo svojho cvičebného plánu nevyhoďte. Skúste ich však pravidelne meniť. Okrem klasických skúste aj sumo drepy. Pri ich predvádzaní sa stačí rozkročiť. Špičky nôh by mali smerovať von. Inak je technika veľmi podobná. Nepredkláňajte sa príliš dopredu, ani dozadu. Dbajte na správne prevedenie cviku.

Zdroj freepik.com

Druhou možnosťou je statický drep, kedy sa dáte do polohy drepu a vydržíte v nej niekoľko sekúnd. Spravidla 20 – 30. Tento variant pokojne vylepšite pulzujúcimi drepmi

Ďalšou možnosťou sú bočné drepy, kedy cvičíte len na jednu stranu. Rozkročte sa a drep spravte najprv naľavo a potom napravo.Následne existujú ďalšie možnosti. Inšpirujte sa internetom a neustále skúšajte niečo nové. Je dôležité, aby si telo príliš nezvyklo a budovalo svaly ďalej.

Vyskúšajte eliptický trenažér

Ak chcete do cvičenia trochu zainvestovať, stavte na eliptický trenažér. Ten je na formovanie nôh a zadku ako stvorený. Používa sa veľmi jednoducho, nie je príliš veľký a vhodný je do spálne aj obývačky. Pri cvičení pokojne pozerajte svoj obľúbený seriál alebo film. Výhodou trenažéra je najmä to, že s ním posilňujete úplne celé telo. Okrem nôh môžete vytvarovať aj ruky. Pomocou jedného stroja zhodíte prebytočné kilogramy a vyformujete si vrchnú aj spodnú časť.

Dôležitý je aj prirodzený pohyb

Rýchla chôdza je najlepším pomocníkom pre tých, ktorí nemajú čas cvičiť, no chceli by mať štíhlejšie nohy. Chodením človek posilňuje práve spodnú časť tela. Namiesto autobusu alebo hromadnej dopravy prejdite do práce či školy pešo. Ak by ste chceli vidieť výsledky ešte rýchlejšie, zaraďte do svojej trasy kopce. Druhou možnosťou je beh. Ten je ešte účinnejší. Schudnete vďaka nemu podstatne rýchlejšie ako s chôdzou. Do bežného a hektického dňa sa však zaraďuje omnoho ťažšie.

Zdroj freepik.com

Zázračné švihadlo

Väčšina si na švihadlo spomína ešte zo školských čias. Aj vy ste patrili do skupiny, ktorá ho neznášala? Spravte z neho teraz vášho najlepšieho priateľa. Skáčte niekoľkokrát do týždňa. Pozrite si videá na Youtube a naučte sa nové techniky skákania. Prípadne začleňte tento pohyb do vašej bežnej cvičebnej rutiny.

Nezabúdajte na správnu stravu

Jedným z tipov je aj správna strava. Problémom mnohých je to, že cvičia, no akosi zabúdajú na zmenu jedálneho lístka. Príjem potravín s vysokým obsahom tukov a cukrov sa na vás odrazí. Kilá pôjdu dole len veľmi ťažko, ak vôbec. Dôležitý je príjem správnych potravín. Zamerajte sa najmä na zdravé tuky a proteíny. Sacharidy voľte premyslene a jedzte ich radšej v doobedných hodinách. Nezabúdajte ani na pitný režim. Keď cvičíte, potíte sa. Telo zo seba dáva von množstvo tekutín. Pite vodu, prípadne minerálky. Ak by vám čistá voda nechutila, vyžmýkajte do nej citrón.

Zhrnutie

Vytvarovanie nôh a zadku vyzerá síce náročne, no ak skombinujete správny pohyb a zdravú stravu, výsledky sa objavia v priebehu niekoľkých dní či týždňov. Pre rýchlejší úspech zainvestujte do eliptického trenažéra a cvičte z pohodlia svojej obývačky.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button