AktualityKomerčné články

Elektrické kolobežky – len na cesty a cyklistické chodníky!

poradna

(komerčný článok)

Určite môžeme pozitívne kvitovať, že sa všeobecne medzi ľuďmi zdvihol záujem o elektrické kolobežky, ktoré sú zaujímavou alternatívou nielen voči autám, ale aj voči iným typom prepravy. Elektrické kolobežky sú v móde aj preto, že sú rýchle, pohodlné, ekologické a štýlové.

Ak však aj vás zaujali, je potrebné myslieť na to, že pre ich používanie sú stanovené určité pravidlá. Nemôžete na nich jazdiť kdekoľvek a musíte dodržiavať pravidlá cestnej premávky. 

Podobne ako cyklisti

V prvom rade je dobré vedieť, že elektrické kolobežky patria buď na cestu, alebo na cyklistický chodník. A zásadne na nich môže byť len jedna osoba, nikdy nie dve. Rovnako ak cestujete v „partii“ viacerých ľudí, treba ísť normálne za sebou, nie vedľa seba. Dbajte prosím na tieto jednoduché pravidlá, aby ste sa vyhli ohrozeniu či už seba samých, alebo iných účastníkov cestnej premávky vrátane chodcov. 

Nulová tolerancia alkoholu

Elektrické kolobežky dokážu vyvinúť slušnú rýchlosť. Aj preto je nielen vo vyhláške daná nulová tolerancia alkoholu. Slovíčko „nielen“ sme použili zámerne, v prvom rade by totiž toto nastavenie malo vychádzať z vášho vlastného zdravého rozumu. Je dobré, ak si užijete rýchlosť, avšak s rozumom. Myslite aj na to, že servis Xiaomi kolobežiek by ste mali navštíviť ideálne v čase plánovanej prehliadky, nie kvôli oprave po nehode spôsobenej príliš rýchlou či nezodpovednou jazdou. 

Strážte si technický stav

Podobne ako pri autách a bicykloch, aj v prípade kolobežiek by ste mali dbať na ich technický stav. V praxi to znamená, že je potrebné v pravidelnom časovom intervale navštíviť servis kolobežiek Bratislava pre komplexnú kontrolu kolies, batérie či riadidiel. Vyhnete sa tak prípadným nečakaným problémom, ktoré by vás pri jazde na elektrickej kolobežke mohli zastihnúť. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button