Komerčné články

Nevyhnutnosti, bez ktorých sa vo vašej obývačke nezaobídete

poradna

Každá miestnosť má svoje kusy nábytku, či dekorácií, ktoré práve jej dodajú to pravé. Ak práve zariaďujete nový byt alebo dom, či prerábate, dnes vám povieme niečo viac o jednej z miestností, ktorá sa nachádza u každého doma. Povieme vám, čo by ste si mohli kúpiť, aby vaša miestnosť vyzerala príjemne, útulne a aby bola aj praktická. 

Hovoríme o obývacej izbe, ktorá býva častokrát najväčšou miestnosťou v dome, pretože je spojená aj s jedálňou. Čo vám vo vašej obývačke určite nesmie chýbať? 

  1. Nábytok 

Nábytok zaberá najviac priestoru v obývačke, preto si väčšina ľudí všimne na prvý pohľad. Aké časti nábytku by ste mohli potrebovať? 

  • pohovka 

Pohovka alebo gauč bude pravdepodobne jedným z drahších kúskov. V tomto prípade však platí, aby ste stavili skôr na kvalitu, pretože kvalitná pohovka vydrží niekoľko rokov a po celú dobu sa vám bude na nej príjemne sedieť. Nie je nič príjemnejšie ako sa po celom dni natiahnuť na našom obľúbenom pohodlnom mieste.

Ak máte pohovku v strede izby a všetko sa tým pádom „točí“ okolo nej, môžete podľa nej ladiť aj zvyšok interiéru. 

  • nábytkové jednotky 

Túto jednotku väčšinou tvoria skrinky, knižnice, výložné skrine a TV stolíky. Pri vyberaní takejto nábytkovej jednotky myslite na veľkosť televízora, ak ho už máte kúpený, aby vám pasoval. Na výber máte množstvo materiálových variácií a prípadne aj farieb. 

  • kávový stolík 

Ak ste si už vybrali pohovku, podľa jej veľkosti môžete zvoliť kávový stolík, ktorý bude stáť pred ňou. Kávové stolíky majú veľkú výhodu v tom, že sú to akoby úložné priestory pre časopisy, okuliare, ovládače…  Ak si radi nosíte jedlo k televízoru, je dobré, ak máte tanier kam položiť. Je lepšie zašpiniť stolík, ktorý sa dá rýchlo utrieť než pohovku, pri ktorej vám čistenie zaberie viac času. 

  • bočné stolíky

Ak potrebujete zaplniť miesto v obývačke, bočné stolíky sú vhodným riešením. Ak máte napríklad dlhý gauč a mali by ste ďaleko ku kávovému stolíku, môžete mať jeden takto na kraji. Dajte si záležať na tom, aby štýl tohto stolíka pasoval do celkového vzhľadu a aby príliš nevyčnieval. Tiež by mal mať výšku zarovno s pohovkou. 

  • kreslá 

Ak je vás doma viacej a všetci sa nezmestíte na gauč, môžete pouvažovať nad kúpou kresiel. Mnohé z nich sa dajú kúpiť v súprave so samotnou pohovkou, vďaka čomu budete mať všetko zladené v jednom „tóne“. 

Ak je práve obývačka miestom, kde sa vám dobre pracuje, môžete si do nej zohnať nejaký pekný PC stôl, známy tiež ako počítačový stôl. Takýto stôl predstavuje vašu malú domácu kanceláriu. Ak stolík dáte do rohu miestnosti, oprávnene ho môžete volať aj pracovným kútikom. Tieto stoly sú väčšinou jednoduché a pevné. Skrinky a police, ktoré môže stôl ponúkať, môžete využiť ako ďalší úložný priestor. 

{Photographee.eu} / Shutterstock.com
  1. Doplnky 

Hoci nábytok zaberá väčšinu miestnosti, sú to práve doplnky a dekorácie, ktoré jej dodávajú svojský štýl a charakter. 

  • koberec

Koberce majú jednu veľkú výhodu. Vďaka nim vyzerá priestor opticky väčšie. Zároveň sú koberce skvelým pohlcovačom prachu a vyzerajú perfektne v každom farebnom prevedení. 

  • závesy

Závesy alebo záclony sú síce praktickým prvkom, dá sa však nimi zmeniť vzhľad celej obývacej izby. 

  • vankúše

Vankúše a deka na pohovke alebo gauči vytvoria útulný a pohodlný dojem. 

  • rastliny 

Mimo toho, že rastliny pohlcujú škodlivé komponenty a osviežujú vzduch kyslíkom, vyzerajú skvelo a hodia sa ku každému nábytku. Ak sa obávate, že pre to nemáte vhodné podmienky a že by vám rastlinka uhynula, vždy si môžete kúpiť takú, ktorú netreba polievať každý deň. 

Medzi doplnky určite patria aj doplnky na stenu, či už napr. obrazy, fotografie alebo hodiny, vďaka ktorým budete mať neustále prehľad o čase. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button