AktualityKomerčné články

Zjednodušte si prácu z domu vďaka tomuto jednoduchému plánu

poradna

(sponzorovaný článok)

Kvôli koronavírusu ovplyvnili karanténne opatrenia miliardy obyvateľov planéty a viacero spoločností muselo prejsť na prácu na diaľku. Sú to však iné a často pre mnohých z nás náročnejšie podmienky, pretože sú s nami doma aj deti a celá rodina. Stačí mať však niekoľko multifunkčných doplnkov a dokonalú schopnosť organizácie, vďaka ktorej sa môžete mnohým problémom vyhnúť.

Vedomý a rozsiahly prechod na prácu na diaľku si vyžaduje komplexné opatrenia. O to intenzívnejšia by mala byť vaša snaha, ak je predpoklad takejto práce dlhodobý. Ako sa to dá vyriešiť?

Vyčleňte si na prácu potrebný priestor

Práca na diaľku nie je ničím iným ako alternatívnym spôsobom organizácie štandardnej osemhodinovej práce spojenej s väčšou slobodou, ale zároveň aj s väčšou zodpovednosťou. Okrem zodpovednosti však budete na vykonávanie svojich úloh potrebovať aj vhodný priestor. 

Ideálne v blízkosti okna, kde budete mať na všetko potrebné množstvo svetla a energie. V blízkosti okna tiež býva čerstvejší vzduch, ktorý môžete občasným vetraním zbaviť škodlivých toxínov. Ak je predpoklad vašej práce z domu dlhodobejšieho charakteru, je vhodné si pracovný priestor oddeliť mobilnou alebo vstavanou priečkou. Tou môže byť aj nábytok, pohovka alebo väčšie kvety.  Niekedy stačí k pohodliu naozaj málo. 

Vybavte sa kvalitným notebookom

Ak je váš obytný priestor menší a nemôžete si veľmi dovoliť experimentovať, nezúfajte. Na väčšinu dnešnej práce si predsa človek vystačí s počítačom. Investujte ale do jeho mobilnej verzie, aby ste v prípade potreby mohli nerušene pracovať z akéhokoľvek miesta. 

V tomto smere vám odporúčame multifunkčný notebook, z ktorého vybavíte všetko a uložíte dokumenty pre celú svoju kanceláriu. Kapacity a funkcie týchto zariadení sú dnes na veľmi vysokej úrovni. Stačí si len vybrať podľa účelu a dostupných parametrov. 

Nezabúdajte na svoje fyzické aj psychické pohodlie

V preklade to znamená, mať na prácu ideálne podmienky a pravidelný odpočinok. Pri práci z domu vám v navodení takejto atmosféry určite pomôže najviac kvalitná stolička. Ideálne s pevnou podporou chrbtice, nastaviteľnou výškou a podrúčkami. 

Nezabudnite, že optimálna výška stoličky je, keď sú vaše chodidlá položené na podlahe a nohy pokrčené v kolenách asi v 90 stupňovom uhle. Monitor alebo displej spomínaného počítača je  najlepšie umiestniť vo vzdialenosti 45 cm od úrovni tváre a očí. 

Z hľadiska pracovného priestoru je dôležité aj osvetlenie. To prúdiace z okna je najlepšie a zadarmo. Pokiaľ ale investujete do LED žiaroviek s neutrálnym odtieňom, určite vám to prirodzené dokonale nahradí a finančne vás jeho používanie nijako nezruinuje. 

Nič viac a špeciálne pre prácu z domu asi nepotrebujete. Tak sa zamerajte na tie najdôležitejšie veci a spokojní budete určite všetci. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button