AktualityŠkolyVideo

Deň Zeme – sviatok našej planéty

poradna

Vedeli ste, že aj naša Zem má sviatok? Oslavuje ho každoročne 22. apríla. Naši žiaci a ich pani učiteľky vedia, že naša planéta Zem si zaslúži mimoriadnu pozornosť, preto sme jej sviatku venovali nie jeden deň, ale celý týždeň.

Naši najstarší žiaci si pozreli zaujímavé video The life in our planet, kde sa oboznámili s najvážnejšími problémami na našej planéte. Uvedomili si, že naša Zem potrebuje naozaj pomoc, nakoľko jej ľudia svojím správaním veľmi ubližujú. Mladší žiaci sa s pani učiteľkami rozprávali o spôsobe triedenia odpadu, o čistote prírody, vyzbierali odpadky v areáli školy, naučili sa vysádzať kvety a stromy, ktoré už zdobia naše átrium a školský dvor, vytvorili tiež krásne výtvarné práce. Naši deviataci sa ujali ťažších prác v átriu, triedny pán učiteľ ich naučil strihať okrasné kríky. Ostatní žiaci druhého stupňa si pozreli prezentácie, kde sa dozvedeli o triedení odpadu a spravili si ekotest. V rámci tried sa rozdelili do skupín, naučili sa správne presádzať a rozmnožovať izbové rastliny, ktoré zdobia naše chodby, vytvorili plagáty na tému – Pravidlá ekosapiensa. Ako každý rok ujali sa aj čistenia vzdialenejšieho okolia školy. Do práce sa pustli s chuťou a prázdne vracia plnili odpadkami, ktoré našli pohodené v tráve, vedľa chodníka, v kríkoch. Počas čistenia ulíc za školou len nechápavo krútili hlavou, nevedeli si vysvetliť, ako môže toto niekto robiť…

Základná škola, Robotnícka 25, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button