AktualityŠport

Lezecká sezóna v plnom prúde

poradna

Po dlhej 8mesačnej odmlke a uvolnení opatrení sa konečne rozbehla lezecká pretekárska sezóna. Prvý pretek bol v Bratislave vrámci festivalu Hory a mesto a bol najnáročnejší, keďže deti boli v tréningovom procese necelé 3 týždne.

Ich motivácia bola však neskutočná a súťaženie si veľmi užívali. Mnohí pretekári sa od nás zúčastnili preteku prvýkrát, keďže v 2020 bola väčšina pretekov zrušená. Horolezecký klub Zlaté Moravce mal zastúpenie vo väčšine kategóriách a získali sme tieto umiestnenia:

  • U10- Andreas Ondrejka 8.miesto, Richard Kostka 10.miesto
  • U12- Alexandra Balážová 7.miesto, Miriam Petrovičová 8.miesto, Adrián Štekl 8.miesto
  • U14- Viktória Sališová 6.miesto, Timotej Ondrejka 8. miesto a Lea Štreitová 12.miesto
  • U16,-Laura Balážová 4.miesto, v ženách celkovo 11.miesto.

O týždeň si to už dvaja naši najrýchlejšie lezúci zverenci v kategórii U14 zamierili do Žiliny na druhé kolo slovenského pohára, ktoré bolo v lezení na rýchlosť. Po napínavom súboji si Timotej Ondrejka s časom 10,05s odnáša 3.miesto a rovnako Viktória Sališová s osobákom 9,41s získava 3.miesto.

V sobotu 12.6. sme si to nasmerovali do Handlovej, kde sa konalo tretie kolo slovenského pohára, tentokrát disciplína lezenie s lanom. Na pretek vyrazilo 12 lezcov z nášho klubu a 4 sa prebojovali do finále. Nakoniec odnášame v kategórii U14 dve bronzové medajle, vďaka Timotejovi Ondrejkovi a Viktórii Sališovej a v U16 super zaliezla Laura Balážová, ktorej výkon priniesol striebornú medajlu. V silnej konkurencii ostatní získali nasledovné umiestnenia:

  • U10- Marcela Sališová 4.miesto
  • U12- Adrián Štekl 8.miesto, Karol Lumnitzer 14.miesto, Tomáš Tencer 16.miesto, Lilly Valkovičová 7.miesto, Miriam Petrovičová 9.miesto, Alexandra Balážová 10.miesto, Marika Lumnitzerová 12.miesto
  • U14- Lea Štreitová 9.miesto

Chceme poďakovať všetkým zúčastneným za reprezentáciu klubu a blahoželáme k dosiahnutým výsledkom.

Horolezecký klub Zlaté Moravce

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button