AktualityKomerčné články

Magnetický separátor na triedenie špecifického odpadu

poradna

Asi 2/3 celkového povrchu Zeme tvorí voda. Rovnako ako v našom tele je to veľmi dôležitá látka. Nepríjemné na tom všetkom je, že nielen vodu ale celú „matičku“ Zem postupne z roka na rok čoraz viac a viac „zásobujeme“ škodlivým a toxickým odpadom. Až 70 % toho morského tvoria takmer nezničiteľné plasty. Triedenie a správna separácia je preto veľmi dôležitá. Ako si však poradiť s odpadom, ktorý je špecifický, sypký, kryštalický a hlavne kovový?

Na jeho separáciu, s ktorou sa stretávame najmä v mnohých priemyselných odvetviach, ale aj potravinárstve, veľmi dobre slúžia a pomáhajú profesionálne separátory magnetických častíc. Teda tých, ktoré sa dajú pomocou magnetov a vlastností kovov od ostatných neželezných materiálov veľmi dobre oddeliť. 

Takýto odpad vzniká napríklad pri výrobe špeciálnych strojných závitníkov alebo s materiálmi, pri ktorých spracovaní alebo výrobe vzniká sypký, kryštalický odpad s vysokým obsahom feromagnetických častíc. 

Pomáha s triedením veľmi jemných kovových nečistôt 

Profesionálny magnetický odlučovač tohto typu je vhodný do výroby, ktorá je kontinuálna a nie je žiaduce jej ani prerušenie toku materiálu. Rovnako je veľmi dôležité, aby umiestnenie alebo inštalácia takéhoto magnetického separátora nijakým spôsobom nenarušila žiadne zariadenie ani stroje, ktoré používate.

Malá stavebná výška a efektívne separovanie tvoria základ úspechu

Použitím špeciálneho magnetického odlučovača- separátora vo vašej dielni alebo výrobnej hale vám zaistí zefektívnenie separácie, úsporu času a nákladov. Môže za to aj malá stavebná výška separátora a prepadový labyrint magnetických tyčí v dvoch radách, ktorých množstvo ako aj prevedenie celého zariadenia môže byť podľa potrieb prispôsobené na mieru. 

Tak sa o tom presvedčte a veľmi náročnú separáciu špecifického odpadu si zľahčite ako popoluška v rozprávke.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button