AktualityKoronavírus

Krízový štáb zasadal v súvislosti s blížiacim sa začiatkom školského roka

poradna

Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s blížiacim sa začiatkom školského roka 2021/2022 a pripravenosti škôl a školských zariadení a vývojom pandemickej situácie na Slovensku a v Meste Zlaté Moravce

  • Na zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce bola prizvaná Vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach Mgr. Dagmar Chrenková, ktorá uviedla, že v súvislosti so začiatkom nového školského roka bude potrebné zabezpečiť ochranné a dezinfekčné pomôcky, t.j. ochranné rukavice, respirátory, jednorázové rúška, a iné dezinfekčné prostriedky. A tieto tiež pre terénne sociálne pracovníčky a Denné centrum. Krízový štáb tiež informovala o aktuálnej situácii v DOS a ZOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a Vládou SR, a zároveň uviedla, že je potrebné zabezpečiť nákup ochranných a dezinfekčných prostriedkov ako jednorázové rúška, a respirátory, ochranné rukavice, overaly, a potrebnú dezinfekciu.
  • Krízový štáb bol informovaný o pracovnom stretnutí zástupcov krízových štábov obcí a miest, ktoré organizoval Okresný úrad v Zlatých Moravciach dňa 24.08.2021, na ktorý bola prizvaná aj Generálna riaditeľka Krízového riadenia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorá uviedla, že Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky v súčasnosti neplánuje pristúpiť k bezplatnému testovaniu na ochorenie COVID-19 , avšak odporúča bezplatné očkovanie.
  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a. s. uviedla, že aktuálna situácia je stabilná, v nemocnici sa nelieči žiadny pacient s pozitívnym výskytom ochorenia COVID-19 avšak, v prípade, ak sa pandemická situácia zhorší, je nemocnica materiálne aj technicky pripravená. Nemocnica zároveň uviedla, že má zriadené mobilné odberové miesto na testovanie ochorenia COVID-19, v ktorom naďalej prebieha testovanie prostredníctvom antig. testov alebo PCR testov.Nemocnica zároveň uviedla, že je zriadené vakcinačné miesto na 1. poschodí pavilónu chirurgických disciplín, kde prebieha očkovanie proti ochoreniu COVID-19.
  • Krízový štáb prerokoval požiadavku Ekonomického oddelenia Mestského úradu v Zlatých Moravciach, na nákup ochranných prostriedkov v prípade zhoršenia pandemickej situácie. Krízový štáb rozhodol o nákupe a zabezpečení nasledovných ochranných a dezinfekčných prostriedkov:

a) Jednorázové rúška, respirátory, dezinfekcia, rukavice pre Materské školy, školské zariadenia, CVČ, Terénne sociálne pracovníčky, Denné centrum.

b) Jednorázové rúška, respirátory, dezinfekcia, rukavice, overaly pre DOS a ZOS,

c) Jednorázové rúška, respirátory, dezinfekcia pre Msú,

d) tieto zabezpečovať priebežne podľa potreby a stavu pandemickej situácie.

Zodpovedný: Vedúci Oddelenia vnútornej správy a služieb občanom Mgr. Marek Horvát.

Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja pandemickej situácie COVID-19.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button