AktualityŠkoly

Do nového školského roka nastúpilo viac ako sto prvákov

poradna

Začiatkom septembra odštartoval na Slovensku nový školský rok 2021/2022. Do lavíc zlatomoraveckých základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nastúpila viac ako stovka prváčikov.

Školský rok 2021/2022 prináša so sebou v Zlatých Moravciach niekoľko noviniek. Tou najvýraznejšou je zmena na poste vedúcej Oddelenia školstva a sociálnych vecí na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach. Šéfkou tohto oddelenia sa stala Dagmar Chrenková, bývalá učiteľka zo Základnej školy Mojmírova. Do funkcie nastúpila 1. augusta 2021. Nahradila Danušu Hollú, ktorá odišla do dôchodku. „Nastúpila som do rozbehnutého a vďaka mojej predchodkyni Danuši Hollej plne fungujúceho oddelenia. Od môjho nástupu uplynul jeden mesiac a počas tohto obdobia som sa väčšinu oboznamovala s prácou čo ma čaká, ale samozrejme priebežne som riešila všetko potrebné nielen v oblasti školstva, ale aj v oblasti sociálnych vecí,“ uviedla Chrenková.

V novom školskom roku sa otvárajú brány troch základných škôl (ZŠ) – ZŠ Mojmírova, ZŠ Pribinova, ZŠ Robotnícka, päť materských škôl (MŠ) – MŠ Kalinčiakova, MŠ Žitavské nábrežie, MŠ Slnečná, MŠ Štúrova a MŠ Parková – Prílepy, Centra voľného času a Základnej umeleckej školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zlaté Moravce. „V tomto školskom roku prišlo k zmene vo vedení MŠ Slnečná, kde pani riaditeľka Eva Bieliková odišla do dôchodku a nahradila ju pani riaditeľka Dagmar Valašiková,“ informovala Chrenková.

Čo sa týka hroziacej tretej vlny pandémie Covid-19, školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sú podľa Chrenkovej pripravené. „Mesto Zlaté Moravce, ako zriaďovateľ zabezpečí pre školy a školské zariadenia ochranné pomôcky súvisiace s ochorením Covid -19, čo bolo prerokované aj na Krízovom štábe, ktorý zasadal práve v súvislosti so začiatkom školského roka. Dúfam, že školy a školské zariadenia budú čo najdlhšie zabezpečovať výučbu prezenčnou formou,“ povedala Dagmar Chrenková.

Viac ako sto prvákov

Ako sme už písali vyššie, v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Zlaté Moravce sa nachádzajú tri základné školy – Mojmírka, Pribinka a ZŠ Robotnícka. Dokopy na týchto školách bolo zapísaných 115 prvákov.

Najviac prvákov má Mojmírka – 45. Nasleduje Pribinka s 39 prváčikmi a trojicu škôl uzatvára ZŠ Robotnícka s 31 prvákmi. V ZŠ Robotníckej bol zároveň otvorený aj nultý ročník, do ktorého je prihlásených 9 detí.

Všetky školy dokopy navštevuje 1038 žiakov, z toho najviac má ZŠ Mojmírova (412), nasleduje ZŠ Pribinova (405) a treťou v poradí je ZŠ Robotnícka (221).

Všetky uvedené čísla boli aktuálne k 20. augustu 2021. V súčasnosti sa môžu mierne líšiť.

Pre porovnanie sme sa ešte pozreli na čísla z vlaňajška. V školskom roku 2020/2021 bolo do mestských škôl dokopy zapísaných 1045 žiakov, z toho 114 prváčikov. Minuloročné čísla sú tak s tými súčasnými  viac-menej podobné.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button