Aktuality

Aj v Nitrianskom kraji sa hľadajú výnimočné príbehy solidarity a ľudskosti

poradna

Vyše dvadsaťročná tradícia oceňovania výnimočných dobrovoľníckych skutkov a projektov prebehne aj tento rok vo všetkých krajoch Slovenska, vrátane Nitrianskeho, a taktiež na národnej úrovni. Nominácie na ocenenie je možné zasielať do 8. novembra 2021. 

Srdce na dlani je ocenenie výnimočných dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, jednotlivcov aj kolektívov za ich dobrovoľné aktivity uskutočňované v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy, vzdelávania, vykonávané bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Rovnako je aj ocenením výnimočných projektov, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu. 

„Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu miesto na pomoc iným a všade tam, kde je to jednoducho potrebné. Nominácie prijíma aj naše Nitrianske centrum dobrovoľníctva, ktoré je organizátorom oceňovania v Nitrianskom kraji,“ uvádza Jana Andreasová z NCD. 

V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá rekordných 287 platných nominácií a komisie rozdelili až 91 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani, z toho prišlo do NCD 39 nominácií s 86 menami.

„Aj  v roku 2021 prebehne oceňovanie Srdce na dlani vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska. Navyše, bude priamo prepojené aj s oceňovaním na celonárodnej úrovni, na ktoré budú nominované tie najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov,“ dopĺňa Dominika Hradiská, riaditeľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Navrhnúť na ocenenie môže ktokoľvek na Slovensku, kto pozná výnimočnú osobu, organizáciu alebo projekt zasvätený nezištnej pomoci. Nomináciu je možné zaslať priamo Nitrianskemu centru dobrovoľníctva do 8. novembra 2021 prostredníctvom oficiálneho webu oceňovania www.srdcenadlani.sk, na ktorom sú dostupné všetky informácie, podmienky nominovania a nominačné hárky. 

Partnerom podujatí vo všetkých krajoch je Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií a CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum. Záštitu nad oceňovaním na úrovni krajov prevzal splnomocnenec vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti

Srdce na dlani je projekt podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR “Programy pre mládež 2014 – 2021”, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže, Mesta Nitra a Nadácie Slovenská sporiteľňa. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button