Aktuality

Horoskop na október 2021 – Yaya

poradna

Október je mesiacom, kedy končia Váhy a začína Škorpión. Váhy sú spojené so živlom vzduch. Toto vzdušné znamenie so svojimi miskami symbolizuje rovnováhu. Rovnováha je potrebná, aby sme si udržali správny pohľad na život i seba. Pokiaľ nájdeme rovnováhu, dokážeme pomôcť nielen sebe, ale aj svojmu okoliu.

Tento mesiac a toto znamenie nabáda k riešeniu medziľudských vzťahov, kde je stále, čo riešiť a naprávať.

Nájdime v sebe zmysel pre etiku a estetiku, žiť v súlade s prírodou a okolím. Snažte sa o to, aby ste svoje okolie viac vnímali a porozumeli mu. Ustavičné porovnávanie a kritizovanie kazí vzťahy.

Váhy ovplyvňujú boky, obličky a močový mechúr. Vhodné bylinky a dostatočný pitný režim, dokážu predísť mnohým komplikáciám a problémom. Okrem toho sa obličky podieľajú aj na regulácii krvného tlaku. Dostatočný príjem tekutín odvádza z tela prebytočnú kyselinu močovú a to v značnej miere odľahčí kĺby. Váhy majú vplyv aj na čistenie krvi a zodpovedajú aj za rovnováhu telesných tekutín.

V poslednej dekáde sa ozve Škorpión. Škorpión je spojený so živlom vody. V tomto znamení vás bude viac lákať do všetkých a do všetkého vŕtať. Hľadať pod povrchom skryté skutočnosti a všetko pitvať do detailov. Vplyvom tohto znamenia sa u mnohých prebudí túžba každého organizovať a stále niečo riešiť. U niektorých zas zmobilizuje sily do takej miery, že svoje výkony posunú na maximum. 

   Ak pocítite túžbu akokoľvek sa prejaviť, nezabudnite na rovnováhu.

Kozorožec (22.12. – 20.1.)

V prvej dekáde môžete pocítiť napätie a emocionálne výkyvy. Pocit z toho, že neviete, ktorá cesta je tá správna, spôsobí hmlu v hlave. Každá hmla sa po čase zdvihne ako opona a zrazu sa vyjasní. Závisí to len od vás, ako dlho to potrvá. Niekto bude tápať dlhšie a niekto sa rozhýbe skôr. Zobuďte svoju intuíciu a použite ju pri riešení vzťahov. Uvedomte si pri tom, že násilím a manipuláciou môžete viac stratiť, ako získať. Ani dôvera sa nedá vynútiť. Vyhnite sa preto neústupčivosti a tvrdohlavosti. Veľkou výzvou bude teda riešenie vzťahov. Ostatné problémy a ťažkosti sú len prechodné a netreba sa nimi priveľmi zaoberať.

Problémy v zdravotnom stave sa objavia v súvislosti s tlakom a cievami.

V druhej dekáde budete čeliť nátlaku ohovárania, kritike a rôznym intrigám . Je to neodôvodnené, preto sa postavte a vyjadrite vlastný názor. Neustupujte a riaďte sa rozumom, nielen emóciami a srdcom. Získate späť svoje postavenie a posilníte svoju pozíciu. Po vyjasnení nastane úspešnejšia spolupráca a harmonickejší osobný vzťah.

Vyčistite si hlavu a psychosomatike nedáte šancu.

V záverečnej dekáde sa môžete potešiť z výhry. Bariérou v komunikácii môže byť vaša frustrácia, ktorá môže byť spôsobená aj počasím. Nenechajte sa ňou ovládať. Na chvíľu spomaľte a prejdite na konštruktívnu komunikáciu. V opačnom prípade si zas pokazíte vzťahy, ktoré ste dávali dokopy a riešili na začiatku mesiaca.

Venujte pozornosť svojmu krvnému obehu.

Vodnár (21.1. – 18.2.)

Začiatok mesiaca je priaznivý na zlepšovanie sa a rozvoj. Svoje schopnosti a nadanie si môžete rozšíriť ďalším vzdelávaním. To ocenia v práci, kde sa môžete realizovať v riadiacej pozícii. Ak nie, príde lepšia ponuka, kde to možné bude. Ponuka sa objaví aj tým, čo sa rozhodli kúpiť, či predať nehnuteľnosti. Čo si zaumienite, to aj dosiahnete za predpokladu, že keď sadnete do auta, tak aj zaradíte rýchlosť. Pokiaľ budete sedieť so zatiahnutou ručnou brzdou, nič sa nestane, nezmení, ani nepohne.

Ohrozené budú močové cesty, obličky a obehový systém.

V druhej dekáde uvoľnite svoje pocity. Vyjadrite ich, podeľte sa s nimi aj za cenu menšieho výstupu, či väčšej drámy. Neduste a nedržte v sebe to, čo už treba pustiť. Búrka je potrebná pre očistenie. Okolie síce zostane zaskočené z tejto reakcie, no pochopí to. Trochu zaskočia aj skryté skutočnosti a na tie treba reagovať a vypracovať novú stratégiu.

Potom sa môžete tešiť na pokojné a tiché obdobie a tým aj na zlepšenie zdravotného stavu.

V záverečnej dekáde ticho narušia rôzne ohováračky a rôzne informácie. Všetko si radšej overte a tak predídete možným stratám, ktoré hrozia nielen v emocionálnej oblasti, no i v materiálnej. Ignorujte ľudí, ktorí sa za každú cenu snažia byť stredobodom pozornosti. V tomto období zaznamenáte viacero ponúk, no nezabudnite ich preveriť. To bude vyžadovať viac iniciatívy a nezaobíde sa to ani bez bolesti hlavy.

Okrem toho bude zaťažený aj nervový systém.

Ryby (19.2. – 20.3.)

Na začiatku mesiaca sa vyhnite chaosu a stresu, ktorý číha všade okolo vás a najmä vo vás. Určite si priority a riešte ich. Pokiaľ odtiahnete závoj z rannej hmly, nájdete pod ním realitu, ktorej treba čeliť zoči-voči. To , čo sa tam nachádza a doteraz bolo zahalené, odrazu nabralo kontúry a nové rozmery . To sa už nedá zamiesť pod koberec. Vo všetkých oblastiach narazíte na nepríjemné šoky, prekvapenia, pravdy a odhalia sa aj polopravdy. Riešiť to, znamená otvoriť sa novým začiatkom. Do života si preto vpustite nový vietor.

Negatívny prístup môže postihnúť vašu chrbticu a krížovú oblasť. Skúste nosiť vo vreckách pri sebe pagaštany, alebo si ich dajte do postele. Ak zistíte, že zmenili tvar, vymeňte ich za nové.

V druhej dekáde čaká na vás príval nových, zaujímavých a užitočných informácií. Pozorne počúvajte a využite svoju príležitosť. Všade okolo vás sú ľudia, ktorí sú ochotní pomôcť a obohatia váš život. Treba len prekročiť svoj tieň a požiadať o pomoc. Podporia vás vo vašich snahách.

Tie pagaštany si nazbierajte do zásoby a vaše nohy a kĺby sa vám poďakujú.

V závere mesiaca využite priaznivý čas na vybavovanie úradných a právnych záležitostí. Ak pocítite stres, napätie a úzkosť, či zmätok, je to vaša neschopnosť, chápať a akceptovať dianie okolo seba. Akceptujte zmeny a nechcite meniť okolie a svet na svoj obraz. Svet vás prevalcuje. Upracte si v sebe. Venujte sa sebe a svojim potrebám.

Počúvajte svoje telo. Vie, čo potrebuje. Tento potenciál využite na zlepšenie zdravotného stavu.

Baran ( 21.3 – 20.4.)

Začiatok mesiaca prežijete v pohode, pokiaľ sa vyhnete emocionálnym výbuchom a určíte si hranice. Chráňte si svoje teritórium. Vpustite si do života len to, čo vás dokáže motivovať, naštartovať a posunúť. Vypustite nepotrebné a nepodstatné. Sústreďte sa na svoje priority. Počúvajte dobre mienené rady a názory iných. Rutinné aktivity treba prerozdeliť. Nezničte sa tým, že budete robiť všetko aj za iných. Zorganizujte si financie a tým predídete neplánovaným výdavkom. Tie vás potom nezaskočia. Ak sa dlhšie pohrávate s myšlienkou na legalizáciu vzťahu, tak je najvyšší čas, urobiť to.

Aj tým sa dá odľahčiť srdiečko a rozhýbať obehový systém.

V druhej dekáde nastanú zmeny, ktoré treba akceptovať. Táto dekáda bude oveľa akčnejšia. Na rade je vzdať sa prežitkov a starých názorov, aj vecí. Vtedy môže do vášho života vstúpiť niečo nové, keď tomu vytvoríte priestor. Vhodný čas je aj na riešenie bývania, či už nový domov, alebo rekonštrukciu. Optimizmus a motivácia výrazne posilnia vašu pozíciu aj v pracovnej sfére. Očakávajte priaznivé správy. Ak sa pohrávate s myšlienkou osamostatniť sa, zvážte aktuálne možnosti pre obchod, či podnikanie.

Nezaťažujte zbytočne svoje nohy a bedrové kĺby.

V tretej dekáde zažije niečo ako húsenkovú dráhu vo všetkých oblastiach života. Emocionálne stavy a výkyvy vás môžu vystreliť hore a rovnako rýchlo zraziť až na papuľku. Odporúča sa preto krotiť emócie a vyhnúť sa energickému, nepremyslenému konaniu. Tým sa dajú stlmiť strmé pády. Skôr nájdite zlatú strednú cestu a užite posledné príjemné slnečné dni.

Chráňte si pleť a pokožku. Doprajte jej to, čo potrebuje.

Býk (21.4. – 20.5.)

  Na začiatku mesiaca na vás číhajú rôzne nástrahy v podobe krádeží, podvodov a nespokojných kolegov. Buďte opatrní a predídete týmto hrozbám.
V práci sa nedajte vtiahnuť do konfliktov a svet bude krásny. V opačnom prípade z týchto žabomyších vojen vyjdete najhoršie. Lepším rozhodnutím je, zachovať sa nestranne. Pokiaľ sa vás tento boj netýka, je lepšia voľba dať ruky a ústa od toho preč. Sústreďte sa na seba a svoje plány. Analýzou a rekapituláciou predošlého obdobia zistíte, že máte čo riešiť. Riešte teda svoje resty a nie iných. Ak svoju energiu miniete na iných, nikto vám ju nevráti. Svoje sily si šetrite pre seba a premyslite si vhodné stratégie.

Tento mesiac si vyžaduje viac posilniť svoju vitalitu. Nezabúdajte na prevenciu. Hrozia zápalové ochorenia dutín, krku, nosa a uší.

2.dekáda nabáda k opatrnosti. Vyvarujte sa emocionálnym extrémom. Čo raz poviete v hneve, to už nenapravíte. Nepomôže guma ani med, či cukor. Držte svoje emócie pod kontrolou a riaďte sa svojou intuíciou. Ukáže vám správny smer a riešenie, ktoré máte na dosah a v záplave negatívnych pocitov sa môže stať, že odpláva. V práci môže nastať dusná atmosféra, ktorú ešte podfarbia intrigy. Pokiaľ sa vás to netýka, neriešte. Prispôsobením sa situácii sa vyhnete sklamaniu.

Šetríte si tým obehový systém aj srdce.

V záverečnej dekáde sa vyhnite slovným aj pästným útokom. Nie vždy je potrebná sila. Kompromisy a argumenty zmôžu viac. Zamerajte sa na jasnejšie myslenie a získanie rovnováhy. Konajte premyslene. Čakajú na vás priaznivé udalosti, ktoré si budú vyžadovať rýchle konanie. Sú príležitosti, ktoré sa viac nevrátia. Využite aj možnosť, posedieť si v príjemnej spoločnosti. Otvorte svoje srdce a nechajte doň vojsť radosť.

Odľahčite svoje nohy a kĺby. Zbytočne ich nezaťažujte a doprajte im výživu a relax.

Blíženci (21.5 – 20.6.)

Začiatok mesiaca je taký pohodový. Prináša nádej, že všetky smelé plány, nápady a sny sa podarí zvládnuť. Využite tento priaznivý čas a realizujte sa. Máte zázemie, ak nie tak popracujte na tom, aby vás mal kto podržať v ťažkých chvíľach, no aj s radosťou sa treba podeliť. Dôležitou úlohou bude aj budovanie si autority. Takto odbúrate pocit, že vás všetci prehliadajú. Nájdite si čas aj na čítanie, či ďalšie vzdelávanie. Držte sa svojich priorít a neriešte ostatných. Svojím príkladom môžete pozitívne ovplyvniť aj ostatných vo svojom okolí. Príjemným prekvapením bude aj menšia výhra.

Zdravotný stav sa odohráva v hlave a tam nastáva aj zlepšenie.

  2.dekáda bude oveľa akčnejšia. Počúvajte inštinkt a nedajte sa zmanipulovať.

Nech vás nerozhodí to, že nie všetko ide podľa vašich predstáv. Nechajte tomu voľný priebeh. V konečnom dôsledku nastane situácia, ktorá je pre vás výhodnejšia a tak to malo byť. Zmätok a klapky na očiach sú zbytočnou prekážkou. Čaká na vás lepšia príležitosť a preto nestrácajte vieru, nadhľad a kontrolujte sled udalostí. Takto sa vyhnete dýchacím problémom.

  Dajte si pozor na prechladnutie. Prevenciou znížite riziko zápalových ochorení.

Záverečná dekáda bude o extrémoch. Niektorým bude viac vyhovovať miernejšie tempo a skôr oddych. Iným zas zasiahne do života chaos a budú mať čo robiť, aby to ustáli. Závisí len od vás čím sa necháte pohltiť, alebo si vytvoríte zlatú strednú cestu. Otvorte sa a neduste každého, kto si dovolí mať iný názor. Všetko sa dá zvládnuť pomocou kompromisov.

Ochoreniam spojených s očami sa dá predísť aj tým, že pred tým, čo sa vám nepáči nebudete zatvárať oči. Váš zrak to určite ocení. 

Rak (21.6. – 22.7.)

V 1.dekáde sa nechajte rozmaznávať pohodou a úspechmi vo všetkých oblastiach. Všetko ide tak, ako má. Počúvajte svoju intuíciu a nenarobia vám vrásky, ani tí, ktorí sa chcú na vás priživiť. Vesmír sa postará o to, o čo požiadate, pokiaľ je to s čistými úmyslami.

Venujte pozornosť pokožke.

V druhej dekáde bude potrebné viac síl a odvahy na prekonanie rôznych nástrah a obmedzení. Váš uhol pohľadu bude pre niektorých nepochopiteľný, no nedajte sa manipulovať a ovládať. Robte všetko v súlade s vašim presvedčením. Pokiaľ cítite, že to je tá správna voľba a cesta. Zabudnite na pesimizmus a posilnite vieru v seba a svoje schopnosti. Otvorte sa aj alternatívnym možnostiam a spôsobom.

Odľahčite trávenie, žalúdok, pečeň a žlčník.

Záverečnú dekádu prežijete bez ujmy na zdraví a majetku ak budete dostatočne obozretní. Potom si môžete dopriať relax a oddýchnuť si po zaťažujúcom období. Očakávajte dobré správy. Viac optimizmu a motivácie zabezpečí plynulý chod udalostí aj ich riešenie. Nie je vhodný čas na podpisovanie zmlúv a finančné transakcie.

Nepríjemnosti môže spôsobiť prechladnutie a zápaly hrdla a uší.

 Lev (23.7. – 22.8.)

V prvej dekáde budete potrebovať viac sily a energie na zvládnutie opozície. Nepoteší vás ani to, že za vynaloženú snahu a námahu nepríde adekvátne ohodnotenie. Vás by potešilo aj : “Ďakujem.” Tak sa odmeňte sami a urobte radosť sebe. Zlepší vám to náladu.

Nezaťažujte si srdce a trávenie.

V druhej dekáde je vhodný čas na vybavovanie úradných a právnych záležitostí. Nezapájajte sa do konfliktov. Niektorí sa budú musieť zamyslieť nad tým, či to je správna cesta, ktorou ste vykročili. To platí nielen pre vzťahy, ale aj pracovnú oblasť. Treba zmenu smeru. Na čo nemáte dosah, neriešte. Zbytočne miniete energiu, ktorú môžete využiť aj užitočnejšie. 

Ešte stále treba odľahčiť trávenie a hrubé črevo.

V záverečnej dekáde sa pripravte, že pracovné aj osobné vzťahy sa zastabilizujú a môžete si vydýchnuť. Máte dostatok optimizmu, motivácie a intuície pre uskutočnenie svojich cieľov. Prezentujte sa tým, čo je vo vás najlepšie.

Ak si dáte pozor na močové a pohlavné ústrojenstvo, tak sa budete tešiť z dobrého zdravia.

Panna (23.8. – 22.9.)

Začiatok mesiaca očakávajte prílev novej energie, optimizmu a pohody. Môžete si to pokaziť len svojimi obavami a precitlivenosťou. Vašou prílišnou akčnosťou zneistíte okolie. Šetrite silami a uberte trochu. Nevydávajte zo seba maximum, lebo to momentálne nikto neocení. To vám určite náladu nezlepší . 

Doprajte si dostatok spánku a regenerujte nervový systém.

V druhej dekáde vám nebude chýbať sebavedomie a odhodlanie uskutočniť všetko, na čo si pomyslíte. Nedajte sa zneistiť počiatočnými prekážkami. Sú to len slamky hodené do prúdu, ktorému ste určili smer a teda to máte pod kontrolou. Je len na vás, aby ste si pesimizmom a negatívnosťou nespravili so života horskú dráhu. Depresívne počasie v kombinácii s nudou to hravo zvládnu. Preto si naplánujte dostatok aktivít a činností, aby ste sa zamestnali a podarí sa vám to úspešne zvládnuť. Hrozí krádež a podvod. Buďte obozretní.

Okrem toho si dávajte pozor aj na krk, nos a uši.

V záverečnej dekáde sa venujte sebe, či už po fyzickej, alebo duchovnej stránke. Rovnako ako niektorým prinesie uspokojenie návšteva fitnescentra, či salónu krásy, iným urobí radosť pekná kniha, či hľadanie nových informácií, alebo ďalšie vzdelávanie. Svojmu napredovaniu môžete zabrániť tým, že sa necháte ovplyvniť zlou náladou, alebo tým, že nie je všetko hneď podľa vašich predstáv, ako ste si to naplánovali. Myslite na to, že ostatní nie sú takí dokonalí.

Potrápiť môže panva a bedrové kĺby.

Váhy (23.9. – 23.10.)

   Na začiatku mesiaca buďte v strehu, lebo nie všetko, čo podpíšete, je dôveryhodné. Treba čítať aj medzi riadkami a nebude stačiť dvakrát. Nastanú ďalšie zmeny, ktoré dokážu zneistiť, no až neskôr sa ukáže, či to povedie k pozitívnemu. Zaoberať sa bude treba aj dôležitými rozhodnutiami, ktoré neznesú odklad. Vynoria sa aj prekážky a ťažkosti, ktoré majú len prechodný charakter. Je vhodné urobiť si potrebný nadhľad, počúvať aj iné názory a rady.

Hrozia rôzne zápaly dýchacieho ústrojenstva.

V druhej dekáde sa objaví tvorivý blok, či nedostatok priestoru na sebarealizáciu. Vo vzťahoch to tiež nie je ružové. Nové vzťahy nemajú perspektívu. Dávajte si pozor aj na psychických upírov a chráňte si svoju energiu. Dajte teda prednosť ľuďom, ktorí sú pozitívne naladení.

Je vhodný čas na odbúranie rôznych závislostí a pouvažujte aj nad detoxikáciou od 20.10. do 4.11. Odporúča sa odľahčiť kĺby a nohy.

V záverečnej dekáde sa podarí vybaviť záležitosti právne aj úradné, ktoré sa už dlhšie naťahovali. Dokážete nájsť správne riešenia, pokiaľ sa budete riadiť srdcom. Pocítite príval nových nápadov a vaša kreativita ožije. Využite tento potenciál na dokončenie vlečúcich sa záležitostí. Kto sa pohráva s myšlienkou, založiť si rodinu, má ideálny čas na plodenie potomkov.

Venujte pozornosť svojim vlasom a pokožke.

Škorpión (24.10. – 22.11.)

  V prvej dekáde máte dostatok energie, motivácie a optimizmu na zvládnutie a uskutočnenie všetkých smelých plánov a svojich snov. Ak pocítite túžbu učiť sa, zíde sa vám to nielen pre dobrý pocit, ale získate informácie, ktoré dokážete zužitkovať. Popracujte na súčasnom vzťahu, inak hrozí rozchod, alebo pauza a to by znamenalo samotu. Neodporúča sa robiť radikálne rozhodnutia nielen v tejto oblasti. Radšej si svoje budúce kroky naplánujte.

Ohrozený je dýchací systém – pľúca, priedušky, hlasivky a hrdlo.

V druhej dekáde sa zamerajte na zveľadenie svojho bývania. Rekonštrukcia, nový nábytok, či doplnky, to všetko sa vám podarí výhodne nakúpiť k vašej spokojnosti. Pohoda a harmónia sa odrazí aj na vašich vzťahoch. Preto môžete uzatvoriť prímerie aj so svojimi neprajníkmi. Inovatívny prístup v práci prinesie želaný efekt aj vo výplatnej páske. Môžete sa venovať aj charite.

Tešiť sa môžete aj z dobrého zdravia.

V záverečnej dekáde sa nepúšťajte do riskantných finančných transakcií a naplánujte si svoje výdavky. Urobte si finančnú rezervu. V práci kroťte svoje emócie, lebo môžete byť na úrade práce. Nerobte žiadne radikálne a unáhlené rozhodnutia. Ak sa vyhnete lenivosti a pesimizmu, vyhnete sa aj depresii.

Môžu sa ozvať chronické ochorenia a potrápiť môže aj krvný obeh.

Strelec (23.11. – 21.12.)

Začiatok mesiaca vyzerá celkom sľubne. Prísľubom je pokoj a ticho v domácnosti. Každý člen rodiny si rieši svoje a preto si to užívajte a zbytočne nezasahujte. Vhodný čas je riešiť úradné a právne záležitosti. V práci počítajte s väčším tlakom. Finančná situácia je viac než uspokojivá a preto si môžete bez výčitiek dopriať nejaký darček pre radosť.

Nezaťažujte hlavu a svoj nervový systém.

V druhej dekáde na vás čaká výhra a všetko ide ako po masle. Všetko sa udeje k vašej spokojnosti a preto si to nezničte zbytočnými obavami. Dajte priestor svojej kreativite a podeľte sa o nové kreácie. Dlhotrvajúcim záležitostiam môžete pokojne zakývať, pretože sa vám ich podarilo zvládnuť.

    Dávajte si pozor na prechladnutie a močové cesty.

V záverečnej dekáde si naplánujte detox od 20.10. do 4.11. Je vhodný čas aj na zbavenie sa rôznych závislostí. Nič sa nedeje bez príčiny, no máte okolo seba dosť ľudí, ktorí dokážu podržať, podporiť a povzbudiť v ťažších chvíľach. Otvorte sa a trpezlivo si vypočujte dobre mienené rady a názory. V práci bude dusnejšia atmosféra. Obrňte sa trpezlivosťou, kým to prehrmí.

Venujte pozornosť svojmu chrupu a buďte opatrní pri fyzických aktivitách.

Chladné jesenné rána, noci a výkyvy počasia avizujú posilniť imunitný systém. Môžete to riešiť doplnením vitamínmi, adaptogenmi ako goji, ženšeň, mumio, bazalka, alebo fytoncídmi, ako je cibuľa, cesnak, chren, levanduľa, materina dúška, je to na vás. Každý nech si vyberie, čo mu vyhovuje.

Farebná príroda láka na prechádzky a zbieranie plodov, ktoré nájdu využitie pri jesennom aranžovaní. 

  Želám všetkým veľa kreatívnych nápadov, chutné bylinkové čaje podľa vašej chuti a teplými farbami si dotvorte hrejivú atmosféru vo svojich príbytkoch, pohodové prežitie jesenných dní a hlavne veľa zdravia.

Vaša Yaya


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button