AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce – 30. 09. 2021

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce ( vybraní členovia a prizvaní hostia ), ktoré sa konalo dňa 30.09.2021/štvrtok/ o 9.00 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku a v okrese Zlaté Moravce. Od 27.9.2021 je okres Zlaté Moravce podľa COVID-19 automatu v 1. stupni ohrozenia ? (farba červená).
  • Krízový štáb rozhodol o nákupe 100 ks antigénových testov na preventívne testovanie zamestnancov MsÚ a poveril Mgr. Horváta, vedúceho Oddelenia vnútornej správy a služieb občanom, aby tento nákup zabezpečil.
  • Vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach Mgr. Chrenková podala informáciu ohľadom ZOS,DOS, MŠ a ZŠ. Situácia v ZOS a DOS je stabilizovaná, od 27.9.2021 sú zakázané návštevy v ZOS vzhľadom na zaradenie okresu Zlaté Moravce do l .stupňa ohrozenia. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a vládou SR. Všetky MŠ v meste sú v štandardnom režime bez obmedzení. V ZŠ Mojmírova sú dve triedy v karanténe a v ZŠ Pribinova sú v karanténe štyri triedy.
  • MsKŠ funguje v nezmenenom režime. Mestská knižnica je z technických príčin zatvorená. (prebieha rekonštrukcia sociálnych zariadení)
  • Technické služby mesta Zlaté Moravce a Službyt m.p. Zlaté Moravce pracujú v nezmenenom režime pri dodržiavaní všetkých hygienických
    opatrení.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu a kontaktoval vedenie Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej
    epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL a. s. uviedla, že nemá hospitalizovaných pacientov na COVID-19 ani zamestnancov. Situácia je stabilná, v prípade zhoršenia situácie, je nemocnica materiálne aj technicky pripravená. Od pondelka 27.9.2021 je pri vstupe do nemocničného zariadenia vstupný filter.

Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja pandemickej situácie COVID-19.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button