AktualityŠkoly

Haloweenské učenie

poradna

Viete, čo je Haloween? Väčšina z nás ho pozná najmä z filmov anglickej či americkej produkcie, no pôvodný význam tohto sviatku nepozná.

My v našej škole( ZŠ Robotnícka 25, Zlaté Moravce), keďže Haloween máme radi, aj napriek tomu, že sa ku nám dostal až po revolúcii a niektorí ho zatracujú ako americký sviatok, sme si na hodinách angličtiny vytvorili tzv. Halowenskú atmosféru. Určite mnohí nevedia, že skôr ako v Amerike oslavovali tento sviatok naši predkovia a nazývali ho Samhain. Halloween (skrátené z All-hallow-even) bol pôvodne pohanský keltský sviatok konca leta Samhain slávený za prvého mesačného splnu v znamení Škorpióna. Kelti verili, že vtedy sa duše mŕtvych vracajú na zem a snažia sa ovládnuť všetko živé. Ochranou proti týmto duchom bolo svetlo, najskôr v podobe ohnivých uhlíkov, neskôr sa premiestnilo do tekvíc.
Žiaci 2. až 5. ročníka si hodiny anglického jazyka posledný deň pred prázdninami spestrili „Halloweenským učením“. Počas hodín sa rozprávali o zvykoch a tradíciách, ktoré sa počas Halloweenu dodržiavajú. Získané informácie následne spracovali formou projektov. Žiaci sa tešili najmä z masiek, ktoré si vlastnoručne vyrobili. Sme radi, že z hodín odchádzali šťastní a toto netradičné vyučovanie sa im veľmi páčilo.

Mgr. Lenka Krchňavá, ZŠ Robotnícka 25, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button