AktualityŠport

Horolezecký klub Zlaté Moravce ukončil pretekársku sezónu za rok 2021

poradna

16 lezcov zo Zlatých Moraviec a okolia reprezentovalo mesto a klub na celkovo 11. kolách slovenského pohára po celom Slovensku. Do sezóny išiel klub bez nejakých veľkých očakávaní, keďže športovci prišli o pretekársku sezónu v 2020 a navyše túto sezónu boli lezecké steny prvé 4 mesiace zavreté, čím sme prišli aj o zimnú prípravu.

Klub však urobil maximum, aby sa deti vrátili do tréningového procesu čo najskôr a motivačne sme pre nich zorganizovali preteky Zlatomoraveckú lezeckú ligu. Celé leto sa trénovalo, absolvovali sme sústredenia na stenách v Žiline a dvojdňový lezecký kemp v Šamoríne, ktorý organizoval zväz. Vďaka všetkým týmto aktivitám, zostal náš pretekový tím motivovaný a zapálený pre lezecký šport, čomu sme veľmi vďační. 

Z jednotlivých kôl naši športovci priviezli 2x Zlato (Laura Balážová U16), 3x striebro (Kristína Šteklová U10, Viktória Sališová U14, Laura Balážová U16) a 10x bronz (Viktória Sališová U14, Marcela Sališová U10, Timotej Ondrejka U14, Laura Balážová za ženy) . Aj na Majstrovstvách Slovenska sme nezostali bez medajlí, v lezení na rýchlosť si bronz odniesol Timotej Ondrejka, v boulderingu najlepší úspech dosiahla Viktória Sališová, ktorá sa tešila zo striebra. Obaja pretekári Timotej a Viktória boli navyše úspešní aj v Majstrovstvách Slovenska v kombinácii, kde si svojimi výsledkami na všetkých MSR čiže v obtiažnosti, bouldri a rýchlosti vybojovali obaja fantastické 3.miesta, čím si obhájili bronzové umiestnenie z roku 2019 a úspešne sa tak lúčia s detskými kategóriami a prechádzajú do mládežníckych. Ako klub chceme poďakovať mestu Zlaté Moravce za podporu projektu Zlatomoravecká lezecká liga, ktorý lezcov do pretekania nakopol a motivoval , a našim športovcom za skvelé výkony a vzornú reprezentáciu. 

Horolezecký klub Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button