AktualityKoronavírus

Na Nový rok sa bude konať novoročný ohňostroj

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce (vybraní členovia a prizvaní hostia), ktoré sa konalo dňa 9.11.2021 /utorok/ o 8.30 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku a v okrese Zlaté Moravce. Od 8.11.2021 je okres Zlaté Moravce podľa COVID automatu v 2. stupni ohrozenia (farba bordová).
  • Krízový štáb mesta telefonicky kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL a. s. uviedla, že je v 3. fáze reprofilizácie, tzn., že je pripravených 30 reprofilizovaných lôžok pre pozitívnych a podozrivých pacientov na ochorenie COVID-19. Na covidovom lôžku je hospitalizovaný jeden pacient pozitívny na ochorenie COVID-19. Nikto zo zamestnancov nemocnice nie je pozitívny na ochorenie COVID -19.
  • Vedúca Oddelenia školstva a sociálnych vecí Mestského úradu v Zlatých Moravciach Mgr. Chrenková podala informáciu ohľadom ZOS, DOS, MŠ a ZŠ. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a vládou SR. Jedna zamestnankyňa ZOS je od 5. 11. 2021 v karanténe. V piatok a dnes prebehlo testovanie zamestnancov a klientov ZOS na ochorenie COVID- 19, všetci boli negatívny. Stále platí zákaz návštev v ZOS.
    V ZŠ Robotnícka je do 18. 11. 2021 jedna trieda v karanténe. Všetky ostatné MŠ, ZŠ, CVČ, ZUŠ a školské kluby v meste sú v štandardnom režime bez obmedzení.
  • Všetky kultúrne a divadelné podujatia sú z dôvodu zhoršenej pandemickej situácie pozastavené aj zo strany vystupujúcich. Konanie zrušených podujatí je presunuté na jar 2022. Adventné podujatia sú pripravené a uskutočnia sa podľa vývoja pandemickej situácie.
    Na Nový rok sa bude konať na Námestí Andreja Hlinku novoročný ohňostroj.
  • Z dôvodu zhoršujúcej pandemickej situácie môžu v prípade záujmu občania využiť možnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19.
  • Priebežne sa dopÍňajú ochranné a dezinfekčné prostriedky
    Režim Mestského úradu zostáva nezmenený.

    Úradné a pokladničné hodiny na MsÚ sú nasledovné:
    Pondelok   8.00 hod. -12.00 hod.
    Utorok       8.00 hod. -12.00 hod
    Streda     12.00 hod. -16.00 hod.
    Štvrtok      8.00 hod. -12.00 hod.
    Piatok       8.00 hod. -12.00 hod.

  •  Krízový štáb informuje občanov, že všetky potrebné informácie, vrátane opatrení na základe Covid automatu sú k dispozícií na stránke www.korona.gov .sk.

Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravc bude konať podľa potreby a vývoja pandemickej situácie COVID19


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button