Aktuality

Technické služby Zlatých Moraviec sú na zimu pripravené

poradna

O zimnú údržbu ciest a chodníkov v uliciach Zlatých Moraviec sa pravidelne starajú Technické služby mesta. Tie hlásia pripravenosť na tohtoročný boj so snehom.

Režim zimnej údržby trvá v Zlatých Moravciach spravidla od novembra do marca. Naplno sa však rozbieha až v období intenzívnejšieho sneženia, ktoré sa do našich končín zvykne dostaviť v mesiacoch december, január a február. 

Na bielu zimu sú Technické služby mesta plne pripravené. Podľa ich menovaného riaditeľa Branislava Vargu má podnik k dispozícii niekoľko ton posypového materiálu. „Štrku máme pripraveného 50 ton a okrem toho je k dispozícii aj päť ton soli,“ povedal. 

Na zimu sú pripravené aj stroje. „K dispozícii máme LIAZ-ku – odhŕňač/posýpač, traktor – odhŕňač, potom máme malé stroje určené na údržbu chodníkov – malotraktory a posypovú multikáru,“ vymenoval Varga. 

Plán odhŕňania ostáva rovnaký ako po minulé roky. V prípade sneženia budú ako prvé odrhnuté prioritné úseky, kde je najväčší pohyb chodcov. Spadá sem centrum mesta, okolie nemocnice a polikliniky, okolie nákupných centier a fabrík. Nasledujú sídliská a okolie domovej zástavby.

Technické služby majú počas zimného obdobia funkčnú aj takzvanú zimnú pohotovosť. V rámci nej sú pracovníci podniku nepretržite 24-hodín denne na telefóne, pripravení vyraziť do terénu a odhŕňať.

Peter Klimant 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button