Komerčné články

Aké je najčastejšie použitie ricínového oleja?

V oblasti farmaceutiky a dermatológie sa za veľmi výnimočný produkt považuje ricínový olej. Jeho výsledné účinné pôsobenie závisí jednak od kvality tropického ricínu obyčajného a rovnako aj od spracovania lúpaných semien. Výlučne má ísť o lisovanie za studena a ďalšie úpravy, kde sa v najvyššej efektivite prejavuje unikátna kyselina ricínolejová a ostatné zloženie antibakteriálnych a regeneračných látok. Ako to aplikovať v praxi? 

Ricínový olej výlučne pre oblasť zdravia a krásy? 

Nie, má naozaj široké uplatnenie, ktoré sa dotýka aj technického a automobilového priemyslu. Je jednou zo zložiek pri výrobe náterov a bionafty. Taktiež sa s jeho použitím možno stretnúť v gastronómii pri príprave exotických pokrmov. Vystupuje ako významná prísada. 

Pre nás je dôležité najmä použitie ricínového oleja pre liečivé a skrášľovacie metódy. Keďže sa vyznačuje zvýšeným viazaním molekúl vody (udržiavaním vlhkosti) a antibakteriálnym pôsobením, ricínový olej aplikujeme na pokožku, pleť, vlasy, nechty, ale aj na mihalnice a obočie. 

Ricínový olej na pokožku, vlasy a nechty   

Jeho detoxikačné a rýchle hojivé účinky využívame nielen na ošetrovanie oblasti tváre, ale pokožky celého tela. Dokáže zmierniť takmer všetky bežné problémy s pokožkou, navyše sa uplatňuje aj pri náročnejších dermatologických zákrokoch (jazvy a strie, pooperačné rezy, nadmerná pigmentácia a rôzne výrastky na pokožke). 

Ďalej sa možno stretnúť s prikladaním ricínových zábalov na bolestivý chrbát, kĺby, brucho aj v oblasti chodidiel. Je skvelou prevenciou proti oxidačným vplyvom zvonku, pričom prináša rýchlu úľavu až relax pre telo. Ricínový olej si tak užívame v rôznych terapeutických kúpeľoch a masážach. 

Jeho protizápalové účinky by bolo škoda nevyužiť pre výživu folikulov vlasov a pre udržiavanejšie nechtové lôžko. Vlasy sa vám za to odvďačia svojou odolnosťou, leskom a rýchlejším rastom. Pri nechtoch nebudete zápasiť s vysokou lámavosťou či mykotickými problémami.    

Ricínový olej pre bujné obočie, mihalnice a pre udržiavanú bradu   

Toto špecifické použitie ricínového oleja na obočie mu garantuje ešte významnejšie miesto medzi prírodnou kozmetikou. Pôsobenie až ku korienkom, optimálna hydratácia až mierne premasťujúce účinky v neposlednom rade napomáhajú podpore rastu, hustote mihalníc a obočia. 

Pridáva sa ako prísada do krémov na ich ošetrenie, do líčidiel a masiek. Doma ho aplikujeme aj bežným nanášaním vatovou tyčinkou alebo špirálou. Taktiež si po kvapkách možno vylepšiť zloženie svojich obľúbených riaseniek. 

Je dôležité povedať, že takto sa zlepšuje pozícia ricínového oleja na trhu v dosť žiadanej tvárovej kozmetike a v ešte užšej dekoratívnej mužskej pre reprezentatívny vzhľad fúzov a brady. Jednoducho ide o klenot nad klenoty!   


Buďte prvý, kto zahlasuje
Zobraziť viac ...

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓

Back to top button