Komerčné články

Behajte s nohami v bezpečí

poradna

Beh je prirodzeným pohybom človeka, ktorý ale mnoho ľudí prestalo vykonávať a zabudlo na jeho výhody. Veľký boom nastal práve počas lockdownov, kedy beh a celkovo outdoorové športy boli jedinou možnosťou, ako sa udržiavať fit. Ak ste fanúšikom behu, potom sa zamerajte na výber tenisiek určených na túto aktivitu.

Správny model do daného terénu

Beh ako športovú aktivitu ľudia buď milujú, alebo nenávidia. Je to skvelý spôsob, ako precvičiť celé telo, zlepšiť si fyzickú kondíciu a vyčistiť hlavu od starostí. Na to, aby ste však behali zdravo, musíte mať v prvom rade dobrú bežeckú techniku a správne bežecké tenisky, vďaka ktorým budú vaše chodidlá a kĺby v bezpečí. Nebehajte len tak v nešportovej obuvi.

Keď s behom len začínate, mali by ste vedieť, že pri výbere bežeckých topánok záleží na tom, na akom povrchu budete najčastejšie športovať. Podrážka je prispôsobená či už náročnejším terénom, alebo cestám. Samozrejme, zvoliť môžete aj univerzálny model alebo siahnuť po moderných barefoot teniskách, ktoré zaručujú nulový sklon podrážky. V e-shope Sportrysy.sk nájdete obuv zo všetkých týchto kategórií.

Zdravie tela a mysle

Vaše chodidlo musí byť najmä na nerovných povrchoch stabilné a v pevnej topánke. Nemusíte potvrdzovať frázu, že športom sa ide k trvalej invalidite. Vy so správnymi bežeckými topánkami pôjdete športom k zdraviu tela a mysle.

Pri behu na tvrdých povrchoch dostávajú poriadne zabrať vaše kĺby. Uvoľniť im môžete odpruženou podrážkou, ktorá stlmí náraz a pomôže pri odraze.

Nezabúdajte, že by ste sa pri behaní nemali porovnávať s nikým iným ako sami so sebou. Merajte si svoj progres a snažte sa byť vždy lepší, no nikdy nechoďte za hranice svojho zdravia. Beh vám má pomôcť s dobrou kondíciou a nie vám ublížiť. Vzdialenosť, rýchlosť či frekvenciu behov zvyšujte postupne a nie nárazovo. So správnymi bežeckými topánkami vám to pôjde od ruky.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button