Komerčné články

Ako sa stať pilotom na skúšku?

Ako najlepšie prekonať strach? Tak, že sa mu postavíte zoči-voči

poradna

Ako najlepšie prekonať strach? Tak, že sa mu postavíte zoči-voči. A ak treba, tak si za ním vyletíte až k oblakom. Zjednodušene týmto možno ilustrovať prácu a pozíciu pilotov. Samozrejme, profesionálni ho už nepociťujú v takom pôsobení ako bežní záujemcovia o pilotovanie. Na jednej strane rešpekt, zodpovednosť, ale stále dosť fascinujúci zážitok. Dáme adrenalín? Tak sa pripravme na pilotovanie lietadla.

Chcú ťa dostať za pilota na skúšku? 

Aj tento exkluzívny zážitok možno podarovať v podobe darčekového poukazu. Treba si však uvedomiť, že ide o náročnú aktivitu, s ktorou sa musíte stotožniť ako telom, tak aj dušou. Nároky sa kladú na vlastnú kondíciu, prekonávanie strachu, vyrovnanosť, rovnako aj na technické a „vodičské“ skúsenosti. Odporúčame dotknúť sa oblakov až po štandardných vyhliadkových letoch, kde pilotom je sám pilot. Vy sa oboznamujete s priestorom, prežívate atmosféru, zhodnocujete, či sa odvážiť na „ďalší level“. Ak ste sa v tom našli, palec hore a letíme! 

Pozrite sa na svet z nadhľadu 

A svet sa zdá hneď krajším! O úžasné pocity nebude núdza, keď vo svojom regióne požiadate o pilotovanie lietadla pod dohľadom skúseného inštruktora. Prevádzkovatelia vám síce umožnia vyskúšať si riadenie, ale až po príprave a za vhodných okolností. Zdravie má byť pre vás na prvom mieste, potom rozhoduje vaša mentálna pripravenosť a meteorologické podmienky. Môže sa stať, že pre nepriaznivý dážď alebo sneženie vám ponúknu náhradný termín.

Síce piloti na skúšku sú oboznámení o zdvojenom riadení, aj tak strach robí svoje. Aby ste negatívne pocity minimalizovali, počas prípravy a informácií o jednotlivých prístrojoch sa čo najviac pýtajte. Vaše pilotovanie sa potom môže skladať z viacerých fáz. Okrem priamočiareho letu a zatáčok vám podľa zručností dokážu sprístupniť pristávanie. Síce len držať riadenie s pilotom, ale aj to je sila okamihu!


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button