AktualitySamospráva
Populárny článok

Andrea Jenisová sa stala novou poslankyňou Zlatých Moraviec

Uvoľnená poslanecká stolička automaticky pripadla prvej náhradníčke za volebný obvod č. 2

poradna

Nová tvár v mestskom zastupiteľstve. Po tom, čo Denisa Uhrinová prišla o svoj mandát mestského poslanca, na jej miesto nastúpila Andrea Jenisová (SMER-SD ). Svoj poslanecký sľub zložila na 24. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach, konanom dňa 17. februára 2022. 

Dlhoročná mestská poslankyňa Denisa Uhrinová (nezávislá) za volebný obvod č. 2  prišla o svoj poslanecký mandát dňa 10. decembra 2021. Dôvodom bola nulová účasť na zasadnutiach Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach po dobu jedného roka. 

Uvoľnená poslanecká stolička automaticky pripadla prvej náhradníčke za volebný obvod č. 2. Ňou bola Andrea Jenisová (SMER-SD), ktorá v druhom volebnom obvode získala 374 hlasov vo voľbách do orgánov samosprávy obcí v roku 2018. 

Na to, aby sa stala právoplatnou poslankyňou musela prv zložiť svoj poslanecký sľub. Tento slávnostný akt sa uskutočnil na 24. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach, ktoré sa konalo vo štvrtok 17. februára 2022. 

„Veľmi si vážim, že som sa stala poslankyňou mesta. Budem sa snažiť plniť moje povinnosti tak, aby boli vždy v prospech občanov a mesta,“ vyjadrila sa nová poslankyňa Zlatých Moraviec Andrea Jenisová.

Jenisová po ex-poslankyni Uhrinovej zdedila aj väčšinu miest v školských radách a odbornej komisii. Stala sa členkou Komisie správy mestského majetku, podnikateľskej činnosti, obchodu a služieb a taktiež členkou Výboru mestskej časti č. 2. Okrem toho je členkou rady školy Základnej školy Mojmírova a Základnej školy Robotnícka. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button