AktualityKoronavírus

Zasadnutie Krízového štábu zo dňa 14. 2. 2022

Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti so zhoršujúcim vývojom pandemickej situácie

poradna

Zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce ( vybraní členovia a prizvaní hostia ), ktoré sa konalo dňa 14. 2. 2022 /pondelok/ o 10.00 hod. v budove Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

  • Krízový štáb mesta Zlaté Moravce zasadal v súvislosti so zhoršujúcim vývojom pandemickej situácie na Slovensku. Vedúca DOS a ZOS Mgr. Jana Bošiaková podala informáciu ohľadom ZOS, DOS. V sociálnych zariadeniach sa situácia pravidelne monitoruje, sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Úradom verejného zdravotníctva a vládou SR. Návštevy v ZOS sú zakázané.
  • Terénna sociálna práca pracuje a riadi sa aktuálnymi protipandemickými opatreniami, pre účely priebežného testovania im bude poskytnutých 25 ks antigénových testov. 
  • Mestská polícia mesta Zlaté Moravce pracuje v bežnom režime.
  • Krízový štáb mesta telefonicky kontaktoval vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a. s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica AGEL a. s. uviedla, že situácia je stabilizovaná. Je pripravených 30 reprofilizovaných lôžok pre pozitívnych a podozrivých pacientov na ochorenie Covid-19, z toho je 6 lôžok obsadené pozitívnymi pacientami na ochorenie Covid-19. Nemocnica postupuje podľa príkazu ministra zdravotníctva a poskytuje len akútnu zdravotnú starostlivosť.
  • Technické služby mesta Zlaté Moravce sú pre verejnosť zatvorené a stránky vybavujú telefonicky a emailom.
  • Službyt m.p. je v prevádzke bez obmedzení.
  • Mestské stredisko kultúry a športu funguje v nezmenenom režime – prevádzka Kina v režime OP, Mestská knižnica v režime Základ, Mestská telocvičňa v režime OP.
  • Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zlaté Moravce fungujú v pôvodnom režime, eviduje sa však zvýšená chorobnosť respiračných chorôb.
  • Na Základnej škole Mojmírovej sú v karanténe 4 triedy na l .st. a 8 tried na 2. st. Na Základnej škole Pribinovej je 1 trieda v karanténe na 2. st. Na Základnej škole Robotníckej sú tri triedy v karanténe na 1. st. a jedna trieda na 2. st. V triedach, ktoré sú v karanténe prebieha dištančné vzdelávanie. 
  • Mestský úrad v Zlatých Moravciach je pre verejnosť otvorený v nasledovných úradných hodinách:

Pondelok 8.00 hod. – 12.00 hod.
Utorok      8.00 hod. – 12.00 hod
Streda    12.00 hod. – 16.00 hod.
Štvrtok     8.00 hod. – 12.00 hod.
Piatok      8.00 hod. – 12.00 hod.

  • Ďalšie zasadnutie Krízového štábu mesta Zlaté Moravce sa bude konať podľa potreby a vývoja pandemickej situácie COVID-19.

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button