Komerčné články

Čo robiť a ako si vybrať, aby srdce vašej obývačky tĺklo čo najdlhšie?

SEDAČKA  je  srdcom každej obývačky, čo je dostatočný dôvod nielen na to, aby ste sa pozreli zblízka na jej formu, funkciu a štýl, ale predovšetkým na materiál. Pretože to, či sedačka vyzerá dlho krásne a upravene, závisí predovšetkým od jej materiálu. Najmä, ak máte deti alebo domáce zvieratá, mali by ste si pred kúpou pohovky overiť, ktorý materiál je obzvlášť nenáročný  na údržbu a čistenie.

V našom článku vám ukážeme jeden z najbežnejších materiálov na sedacie súpravy vrátane jeho výhod a na čo by ste mali pri kúpe takejto pohovky myslieť.

Kožené sedacie súpravy

Nič sa nevyrovná krásnej luxusnej koženej sedačke. Je nádherne mäkká, vyzerá elegantne a ak sa o ňu dobre staráte, časom sa stáva čoraz krajšou. Pri kožených sedačkách sa zásadne rozlišuje  hladká, hrubá a koženka, pričom koženka je samozrejme len imitácia kože.

Hoci takejto sedačky o niečo drahšia, investícia sa oplatí každému, kto si zakladá na obzvlášť odolnom a robustnom materiáli. Koža si v porovnaní s inými poťahmi vyžaduje o niečo viac starostlivosti, no ani to nie je žiadna raketová veda a pri správnej rutine sa to dá zvládnuť rýchlo. Viac informácií o starostlivosti o kožu nájdete nižšie.

Aby vám nová sedačka slúžila čo najdlhšie a „bilo srdce“ obývacej miestnosti bez komplikácií, mali by ste ju, pokiaľ možno, umiestniť tak, aby nebola vystavená priamemu slnečnému žiareniu a zároveň nebola blízko zdroja vykurovania. Tým sa zabráni predčasnému vyblednutiu materiálu alebo jeho krehkosti.

Myslite pri výbere aj na povrch laminátovej podlahy

Kvalita poťahu novej sedačky je veľmi dôležitá, pretože práve od tohto materiálu je závislá životnosť doplnku. Nezabudnite si pri výbere sedačky ale všímať aj jej nohy. Mali by byť nielen pevné, ale ohľaduplné k vašej novej laminátovej podlahe. 

V súvislosti s tým sa oplatí myslieť aj na štýl pohovky a podlahy, aby tieto dve dôležité veci obývacej izby spolu ladili. Moderná laminátová podlaha sa nohami sedačky len tak ľahko nepoškodí, jednoducho pokladá, veľa vydrží a vytvára v okolí príjemnú atmosféru i štýl. 

EkaterinaSid/Shutterstock.com

Ako na údržbu koženej sedačky?

Aby si kožená sedačka zachovala svoju prirodzenú krásu čo najdlhšie, je potrebná pravidelná starostlivosť. Medzi kroky, ktorými to možno docieliť, patria nasledujúce rady a odporúčania:

  • Napriek vysokej odolnosti koženého materiálu, by ste mali sedačku minimálne raz do roka dôkladne vyčistiť.
  • Vždy je lepšie používať na  údržbu špeciálne prípravky na to určené. Nejde predsa o žiadny lacný doplnok. 
  • Aby ste zabránili usadzovaniu čiastočiek prachu a popraskaniu výsledného materiálu,  jednoducho raz za týždeň koženú pohovku krátko oprášte a utrite vlhkou handrou z mikrovlákna namočenou v čistej vode.

Uvidíte, že aj za takéto jednoduché kroky sa vám nová sedačka z kvalitnej kože odvďačí dlhoročnou službou. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button