Komerčné články

Diskrétny a nenápadný doplnok s dôležitou úlohou v interiérovom dizajne

Všetky steny máte konečne vymaľované, dokonca ste namontovali aj dvere a vybrali vhodnú podlahu? V tom prípade je najvyšší čas na čerešničku na torte, ktorou je diskrétny a nenápadný doplnok s dôležitou úlohou v interiérovom dizajne – soklové a prechodové lišty.

Podlaha bez nich pôsobí zanedbane, nedokončene a neplní svoje funkcie, dokonca sa môže rýchlejšie poškodiť. Takže ich výber nenechávajte na neskôr. My vám s ním pomôžeme a poradíme, na čo sa pritom zamerať.

Soklové lišty a ich význam

Kvalitné soklové lišty zohrávajú veľmi dôležitú úlohu v dizajne interiéru. Sú zodpovedné za to, aby každé zákutie vášho bytu vyzeralo esteticky. Pomáhajú tiež udržiavať čistotu v dome, o čom vás veľmi rýchlo presvedčíme. 

Zaisťujú, aby podlaha vedľa steny pôsobila ako jednotný celok. Na druhej strane, by sa vďaka nim nemali drobné čiastočky prachu alebo hmyzu dostať do medzery medzi stenou a podlahou pod podlahovými doskami. 

Svojím spôsobom tieto moderné a multifunkčné podlahové lišty zodpovedajú nielen za krásu, ale aj pevnosť podlahovej krytiny. Všetko závisí od toho, ako si viete tieto podlahové doplnky v obchode nájsť?

Ako si vybrať to najlepšie riešenie?

Výber správnych podlahových líšt nie je taký jednoduchý, ako by ste si mysleli. Desiatky farieb, rozdiely v materiáloch, kvalite a veľa rôznych dĺžok a veľkostí môže pri výbere spôsobiť problémy.  

Takmer každá soklová alebo prechodová lišta sa od seba líši montážou a vlastnosťami materiálu, z ktorého sú vyrobené. 

Soklové lišty môžu byť vyrobené z MDF drevovláknitých dosiek, PVC, drevenej dyhy alebo hliníka. Asi pre väčšinu interiérov je dôležité, aby boli tieto materiály odolné voči vode, vlhkosti a mechanickému poškodeniu. 

Myslieť na dizajn sa oplatí tiež. Lišty môžu byť tón v tóne s podlahou, dnes je ale moderné, aby splývali viac s farbou steny, takže aj biele modely sú in. 

Ako na jednoduchú a rýchlu inštaláciu?

Inštalácia soklových líšt je skutočne jednoduchá. Ľahko ich prilepíte na stenu pomocou montážneho lepidla a prípadné vzniknuté medzery môžete vyplniť a zamaskovať profesionálnym tesniacim tmelom. Ďalšiu možnosť montáže ponúkajú špeciálne upevňovacie spony, ktoré sa prvýkrát namontujú na stenu a následne je možné lištu zasunúť do pripravených drážok v profile. 

Stačí si vybrať pre vás a váš interiér to najlepšie riešenie a určite budete s výsledným efektom spokojní. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button