Komerčné články

Najhorší škodcovia spánku, ktorí ničia vašu telesnú schránku

Ťažkosti so zaspávaním, zotrvaním v spánku alebo prebúdzaním sa skoro ráno aspoň trikrát týždenne počas obdobia jedného až troch mesiacov definujeme ako nespavosť. Ide o stav, ktorý sa podpisuje na zhoršení psychickej aj fyzickej kondičky. Dôvodom sú najväčší škodcovia spánku, ktorí ničia vašu telesnú schránku.

Aby ste sa tomu vyhli a mohli si užívať život plný radostí, máme pre vás niekoľko dobrých rád, ako proti týmto „škodcom“ úspešne bojovať. 

Deficit intímneho zblíženia

Pýtate sa, čo má spoločné kvalita spánku a sexuálny život? Okrem toho, že miesto, kde sa to deje, je rovnaké, príčiny nespavosti a príčiny malého alebo zlého sexu sú veľmi podobné, ako napríklad stres. Tí, ktorí sú v strese, zle spia a zvyčajne nemajú záujem o sexuálne aktivity.

A potvrdzuje to aj jedna štúdia, ktorá zistila, že čím dlhšie ľudia spali, tým väčšiu chuť na sex na druhý deň mali. Len hodina spánku navyše mala za následok o 14 percent vyššiu šancu na sex na druhý deň.

Ak vám v tom bránia rôzne iné dôvody, môžete vyskúšať aj účinnú Macu. Obsahuje vysoké množstvo proteínov, antioxidantov a vitamínov, ktoré vášmu telu dodajú silu a chuť na rôzne viac či menej fyzicky náročné aktivity, aj v posteli. 

Zlá komunikácia tráviaceho traktu a mozgu

Asi ste už neraz počuli o tom, ako nezdravý životný štýl a zlá strava náš život zhoršujú. A platí to aj v prípade spánku. Viaceré štúdie ukázali, že črevná flóra môže hrať dôležitú úlohu pri nespavosti. Dôvod?

Naša črevná flóra nereguluje len našu náladu, ale aj náš spánkový cyklus prostredníctvom takzvanej osi čreva a mozgu. Ide o obojsmernú komunikačnú cestu, ktorá spája náš centrálny a enterický nervový systém. 

Obojsmerný znamená, že signály sa prenášajú oboma smermi. Ak sa stravujeme nesprávne a v zlých intervaloch počas dňa, je táto komunikácia narušená. Odnáša si to aj pečeň, ktorá potom nestačí všetky toxíny z tela odstrániť. 

Aby ste to aj v tomto smere vyriešili ku svojej maximálnej spokojnosti, skúste využiť na podporu lepšieho a správneho trávenia kvalitný Pestrec mariánsky. Pár šálok lahodného čaju pripraveného pri správnej teplote vody (40 °C) sa o vaše telo postará. 

Nesprávny výplň postele

Na záver to najdôležitejšie a zároveň najviac podceňované. Nesprávny matrac môže za väčšinu problémov s nespavosťou. Častým dôvodom je vysoká cena, ktorú musíme pri zariaďovaní spálne obetovať. 

Avšak, ide o dlhodobú investíciu do nášho zdravia a pohodlia, ktoré si nikde inde nekúpime. Preto je vždy lepšie, ak si do svojej postele vyberiete správny zdravotný matrac. 

Tak, ako krehká žena potrebuje muža, naše telo si vyžaduje počas spánku rovnako kvalitnú oporu a len takýto matrac ju dokáže zaistiť. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button