Komerčné články

5 pravidiel pre výber prehozu na posteľ

Prehozy na posteľ sú nielen praktické, ale aj štýlové! S ich pomocou rýchlo upracete posteľ po nočnom spánku, ochráni posteľnú bielizeň pred nečistotami a samozrejme prehozy sú dôležitým prvkom textilného dekoru.

Mnoho ľudí verí, že takéto pravidlá pre zdobenie spálne neexistujú, ale princíp chaosu a štýlovej rozmanitosti pre posteľnú prikrývku nefunguje a mali by ste si vybrať posteľnú prikrývku podľa pravidiel. V tomto prípade môže tento detail textilného dekoru vytvoriť jedinečnú atmosféru tepla a pohodlia!

1. Farba prehozu

Toto kritérium je často otázne. Odborníci ponúkajú tri možnosti:

• Prehoz podľa farby stien – nemusíte ladiť s tónom. Vyzerá originálne v zelenej miestnosti, bielej alebo hnedej v béžovej alebo kávovej, tyrkysovej v modrom interiéri.

• Pod farbou záclon alebo iných textílií – niektorí dizajnéri porovnávajú poťah vo farbe. Na jednej strane je to klasika, no na druhej strane príliš stará technika, ktorá je už dávno zakorenená. 

Luxusné prehozy na posteľ – toto riešenie uprednostňujú fanúšikovia nezvyčajných interiérov a moderných štýlov. Vo svetlej miestnosti červená alebo oranžová pelerína na posteli nemôže upútať pozornosť.

Výber jedného z týchto prístupov závisí od vkusu majiteľov miestnosti a štýlu, v ktorom je vyzdobená.

2. Štýl interiéru

Etno štýly – škandinávsky, anglický, provensálsky a mnohé ďalšie sa výborne kombinujú s obyčajnými pelerínami na posteli alebo s nevtieravým vzorom. V romantickej Provence môžete použiť malé kvety, v prísnej angličtine a studenej škandinávskej, je lepšie si vybrať posteľné prikrývky, ktoré napodobňujú staré prešívané možnosti. Farba sa musí zhodovať.

Zlaté a strieborné odtiene sa hodia do bohémskych interiérov a luxusného boho. Zamat a satén zdržanlivých farieb s tradičnými vzormi budú vyzerať skvele v klasike.

3. Veľkosť

Existujú dve možnosti: prehoz, ktorý pokrýva posteľ až po podlahu. To posledné však nemusí byť špeciálne krajčírstvo. Stačí si dokúpiť pelerínu o niečo väčšiu ako je šírka matraca a poťah pod ňu opatrne zastrčiť.

Takéto rozhodnutia vždy vyzerajú elegantne a veľmi zaujímavo.

4. Štýl

Ak prehoz hrá čisto dekoratívnu úlohu, môžete si bezpečne vybrať klzké, ale luxusné materiály: hodváb, umelý hodváb, satén a zamat.

Ak chodíte spať odpočívať počas dňa alebo večer pri sledovaní obľúbeného seriálu, musíte mať o pohodlie postarané. Froté, prešívané či dokonca pletené prehozy sú dnes na vrchole svojej obľúbenosti!

5. Hustota a viacvrstvové prehozy

Tu je dôležité pamätať na jednu vec: husté tkaniny a viacvrstvové modely sú vhodné pre manželské postele, ale pre jednolôžko je lepšie zvoliť ľahšie a vzdušnejšie tkaniny.

Vybrať prehoz, ktorý dnes výrobcovia ponúkajú, nebude ťažké – hlavnou vecou je zapamätať si týchto 5 jednoduchých pravidiel výberu!


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button