AktualityŠkoly

DEŇ NARCISOV NA ZŠ MOJMÍROVA

poradna

Na Slovensku sa organizuje veľa vzácnych zbierok. Pre onkologických pacientov je však zbierka nazvaná DEŇ NARCISOV tá najvzácnejšia.

Tento rok sa konala táto charitatívna akcia už 26. krát. Organizuje ju každoročne Liga proti rakovine, ktorá pomáha onkologickým pacientom už 32 rokov. Na Slovensku ich každoročne pribudne okolo 40 000. Počas 2 rokov pandémie boli ľudia s rakovinou ohrozenou skupinou a uskutočnenie Dňa narcisov ako ho poznáme, bolo veľmi dôležité. V uliciach sa opäť objavili dobrovoľníci s narcismi, tento rok v bielych tričkách s označením a logom LPR. Tá sa obrátila na verejnosť s prosbou o prejav solidarity s ľuďmi, ktorí sa ocitli v náročnej situácii, spôsobenej onkologickou diagnózou. Keďže spolupracujeme s LPR, naša škola sa taktiež zapojila do tejto akcie a naše deviatačky sa stali na 1 deň dobrovoľníčkami. V priebehu dopoludnia 28. apríla vyzbierali na škole krásnu sumu – 469,97 eur, ktorú sme poukázali na účet LPR. Chceme sa touto cestou veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí prispeli akoukoľvek sumou na dobrú vec. Sme radi, že sme spoločne prejavili spolupatričnosť s ľuďmi, ktorých postihlo onkologické ochorenie a že sme žiakom ukázali, že si máme v ťažkých chvíľach pomáhať.

PaedDr. Hana Verešpejová
ZŠ Mojmírova


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button