Školy

Pozdrav ku Dňu matiek na ZŠ, Robotnícka 25, Zlaté Moravce

poradna

Nie je nič váženejšie a zároveň aj najkrajšie  ako byť matkou. Všetky matky určite potvrdia, že byť mamou je niečo nádherné, napĺňajúce, radostné, zároveň aj zodpovedné, veľa ráz náročné, niekedy bolestné.

Mama si zaslúži nielen našu úctu a lásku, zaslúži si, aby sme sa starali o jej šťastie.

Deň matiek je príležitosť všetko toto si pripomenúť, aby sme na to v bežiacom kolobehu života nezabúdali. Zároveň je to dôvod, aby sme svojej mame vyjadrili city, aby sme ju objali, pripravili jej radosť.

A aj preto sme sa rozhodli a nesmierne sa tešíme, že po dvoch rokoch pandémie a opatrení sme sa mohli  opäť stretnúť s rodičmi v našej škole  pri takejto krásnej príležitosti, akou je Deň matiek. 

Kultúrne popoludnie v našej škole venované mamám sme venovali všetkým naším mamám, mamičkám, babkám, babičkám…, či už majú deti malé a venujú im svoju každodennú starostlivosť, alebo sú to mamy už s deťmi dospelými, ktoré si už drobnými starosťami prešli a teraz prežívajú zas to, čím žijú ich deti. Však nenadarmo sa hovorí, malé deti – malé starosti, veľké deti – veľké starosti. 

Žiadne slová však nevyvážia to, čo povedali naše deti mamičkám prostredníctvom básní, piesní, scénok a tancov, ktoré nacvičovali pre ne  s radosťou, nadšením a láskou.

Prajeme všetkým mamám, aby  si  užívali všetky nasledujúce dni  so svojimi detičkami,  aby im prinášali viac  radostí ako starostí.

Všetky kvety do rúk mamy,
Skladám ako drahokamy.
Za jej lásku, plnú nehy, za zelené detské brehy.
Za jej štedrosť, starosť v hlave,
Za dni šťastné, za dni hravé, za rozprávky nad kolískou,
Za to, že vždy stojí blízko.

Žiaci a pedagógovia ZŠ, Robotnícka 25, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button