AktualityPrílepy

Deň matiek v Prílepoch

poradna

Mama, mama, mamička, máme radi Teba,
Ty si naše slniečko, čo nám svieti z neba…

Po nútenej odmlke sa v prvú májovú nedeľu otvorili dvere kultúrneho domu v Prílepoch. Sála sa pomaly, ale isto začala napĺňať mamkami, babkami… a hosťami. Výzdoba nasvedčovala , že sa bude sláviť Deň matiek. 

Po úvodnej básni, ktorú predniesla Mgr. Anežka Krausová sa pár slovami prihovoril viceprimátor ing. Marek Holub, ktorý privítal hostí – p. primátora Paed.Dr. Dušana Husára s manželkou a p. Mgr. Dagmar Chrenkovú – vedúcu oddelenia školstva a sociálnych vecí mesta Zlaté Moravce.

Primátor sa prihovoril všetkým prítomným a vyjadril radosť nad skutočnosťou, že sa opäť môžeme stretnúť na takýchto milých akciách a podujatiach, kde si môžeme verejne uctiť naše mamy, mamky mamičky…Všetkým mamám vo svojom  mene poďakoval za lásku a obetu, za život, ktorý nám dali a poprial im ešte veľa zdravia a radosti do ďalších dní. Každá prítomná mamička dostala ako pozornosť karfiát.

V ďalšom programe vystúpil spevácky súbor Kolovrátok s piesňami pre mamu. Potom nasledovalo vstúpenie detí z Materskej školy, ktoré pod vedením p. riaditeľky Zuzany Šalingovej a p. učiteľky Anny Zelenkovej pripravili s detičkami kyticu prianí, básní , piesní a tancov.

Na oslave sa predstavila aj Adelka Šalingová , žiačka 4.B triedy ZŠ Pribinova, ktorá na keyboarde zahrala tri skladby zo svojho repertoáru.

Potom na pódium vystúpil opäť Kolovrátok a veselými piesňami a nejakým vtipom doplnil program popoludnia. Do vystúpenia sa prihlásilo aj dievčatko z Ukrajiny Renata Kuyanova, ktorá pridala skladbičku na zobcovej flaute.

 O záverečnú časť programu, ako sa to stalo zvykom sa postaral  ing. Janko  Ďurech, ktorý svojou hrou na akordeón zahral piesne , ktoré patria ženským menám a teda aj všetkým mamám. 

Všetci prítomní sa pohostili zákuskom, pagáčikom, kávičkou, či pohárikom dobrého vínka a tak so spomienkami pekne prežitého nedeľného popoludnia sa pomaly rozišli domov.

O občerstvenie sa postarali členky speváckeho súboru , za čo im patrí vďaka.

Zuzana Šalingová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button