AktualityŠkoly

SOŠ obchodu a služieb Zlaté Moravce otvára nový študijný odbor

poradna

Oznamujeme žiakom učebných odborov a širokej verejnosti, že od 1.septembra 2022 otvárame študijný odbor  6403 L podnikanie v remeslách a službách. 

Ide o dvojročné nadstavbové štúdium, ktoré sa končí maturitnou skúškou a absolvent získa úplné stredné odborné vzdelanie ISCED 3A. 

Absolventi rôznych učebných odborov majú možnosť získať maturitné vysvedčenie.

Umožňuje všetkým, ktorí úspešne absolvovali trojročný učebný odbor, získať  vyššiu odbornú kvalifikovanosť. Absolvent získa potrebné vedomosti vo všeobecnom i odbornom vzdelávaní.

Názvy učebných odborov po absolvovaní ktorých sa môžu záujemcovia prihlasovať: kaderník, čašník-servírka, kuchár, predavač, technicko-administratívny pracovník, automechanik, elektrikár, hostinský, fotograf, aranžér, tkáč- plošné textílie, gubár, pletiar, krajčír- pánske odevy, krajčír- univerzálne šitie odevov, remenár- sedlár, kožušník, obuvník, stolár, murár, podlahár, strechár,  kominár, spracovateľ prírodných pletív, čalunník, tesár, inštalatér, železobetonár, štukatér, kamenár, kachliar, maliar, izolatér, sklenár, umelecký kováč, zámočník ,zlatník a klenotník, umelecký štukatér, umelecký čalunník  a dekoratér, umelecký smaltér, umelecká vyšívačka, knihár, umelecká čipkárka, umelecký keramik, umelecký parochniar a maskér, umelecký krajčír, lakovník a iné.

Denné alebo individuálne nadstavbové štúdium pre absolventov trojročných učebných odborov je bez vekového obmedzenia a je bezplatné.
 

Dĺžka vzdelávania a prípravy:

  • denná forma – 2 roky,
  • ukončené maturitnou skúškou

 Podmienky prijatia:

  • úspešné vykonanie záverečnej skúšky v príslušnom odbore
  • zdravotná spôsobilosť

 Charakteristika odboru:

Študijný odbor podnikanie v remeslách a službách poskytuje úplné stredné odborné vzdelanie so zameraním na drobné a stredné podnikanie v službách. Umožňuje žiakom, ktorí úspešne absolvovali trojročný učebný odbor, získať vyššiu odbornú kvalifikovanosť a tak zvládnuť náročné úlohy zvyšovania úrovne a kvality poskytovania služieb a konkurencieschopnosť podnikania. Absolvent získa potrebné vedomosti v oblasti všeobecného a odborného vzdelania, hlavne v predmetoch slovenský jazyk a literatúra, cudzí jazyk, matematika, informatika a v oblasti odborného vzdelávania v predmetoch ekonomika, účtovníctvo, podnikanie, marketing, právna náuka, technika administratívy a v ďalších povinne voliteľných predmetoch.

 Uplatnenie absolventov:

Po úspešnom vykonaní maturitnej skúšky je absolvent schopný založiť a prevádzkovať vlastný súkromný podnik v podmienkach voľného trhu v oblasti služieb, poskytovať odbornú pomoc iným podnikateľom bez osobitného podnikateľského vzdelania vo forme poradenskej a rozborovej služby. Absolvent sa môže uchádzať o pomaturitné štúdium alebo o štúdium na vysokej škole.

Záujemcovia môžu získať ďalšie informácie na sekretariáte školy – skola@sosoas.sk, t.č.0903273639.

Prihláška na stiahnutie.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button