AktualityŠkoly

Deň detí na Pribinke

poradna

Deti sa s rozprávkami stretávajú od útleho detstva. Vedia však, že v živote to nie vždy funguje tak, ako vidia u svojich rozprávkových hrdinov.

Podstata sveta zázrakov je ale  v tom, ako sa naň majú pozerať. Sme svedkami toho, že po každom daždi vyjde slnko. Po dvojročnej prestávke, ktorú zapríčinila nepriaznivá pandemická situácia, mal prvý júnový deň na Pribinke znovu neopísateľnú príchuť. Konal sa  6. rozprávkový Deň detí. Deň, ktorý patril našim žiakom. Deň, keď bol kúzelný svet opäť na dosah. 

Rozprávková akcia začala slávnostným otvorením o 9:00 hod. Vďaka vzájomnej spolupráci školy s ochotnými a aktívnymi rodičmi sa nám podarilo zorganizovať pre našich žiakov nezabudnuteľné dopoludnie plné neopísateľných zážitkov. 

Úvodné slová patrili pani riaditeľke Mgr. Lenke Herdovej. Prihovorila sa žiakom a zároveň poďakovala osobe, ktorá dlhé roky s našou školou aktívne spolupracovala a spolupodieľala sa na mnohých akciách. Deň detí nebol nikdy výnimkou. Slová vďaky patrili pani Márii Ďurčekovej, dlhoročnej predsedníčke Občianskeho združenia rodičov a priateľov školy pri ZŠ. Akcia mohla začať.

Žiaci druhého stupňa si s triednymi učiteľmi pripravili zábavné stanovištia s rozprávkovými názvami. Všetci mohli precvičiť svoju kreativitu, šikovnosť, všeobecné znalosti, logiku i zručnosť. 

O príjemnú atmosféru a fantastickú zábavu sa postarali naši šikovní žiaci. Tí si pod vedením pani učiteliek pripravili kultúrny program. V škole boli prítomní aj  študenti zo stredných odborných škôl. Práve oni poskytli našim žiakom svoje služby. Mnohé sa im  snažili ukázať a aj ich niečo naučiť. Spoločnosť nám robili i dobrovoľní hasiči zo Žitavian. Ukázali malým i veľkým zvedavcom čaro hasičskej techniky.

Na tvárach všetkých zúčastnených žiaril po celý čas úsmev, ktorý hovoril za všetko. Radosť v detských očiach bola neopísateľná. Sme radi, že sa opäť dialo na pôde našej školy niečo pekné, čo v nás bude ešte dlho doznievať. 

Všetkým, ktorí sa na tomto krásnom dni podieľali, ďakujeme.  Želáme vám, aby na vašich tvárach žiaril úsmev, aby v nich bolo vidieť spokojnosť, a to nielen v jeden deň v roku, ale po celý čas. Za bohatú a krásnu fotodokumentáciu ďakujeme Misha Photography. Tešíme sa na ďalší vstup do rozprávkového sveta. 

Mgr. Marianna Hajková

Pre viac foto klikni tu … 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button