AktualityŠkoly

Mini Master Chef Competition

poradna

V triedach 5. ročníka sa 17. a 20. júna 2022 konala súťaž vo varení s názvom Mini Master Chef Competition. Súťaž prebiehala v anglickom jazyku. 

Na hodinách anglického jazyka preberáme rôzne konverzačné témy. Tentokrát to boli jedlá a nápoje. Čítali sme si rôzne recepty, vytvárali sme si aj vlastné. Nakoniec sme sa rozhodli, že hodiny nejako ozvláštnime. Zahrali sme sa na malých kuchárov a v tímoch sme pripravovali rôzne jedlá a dezerty. Materiálom na prípravu boli obrázky jedál vystrihnuté z letákov a časopisov. Misky, varechy a naberačky už boli reálne.  

Každý dostal ocenenie. Niekto za peknú prezentáciu. Iní boli odmenení za zaujímavý nápad či najlepšiu prípravu. Vedieť pracovať v tíme, prerozdeliť si úlohy v ňom a dokázať odprezentovať svoje nápady, sú len niektoré z množstva zručností, ktoré sa takýmto spôsobom rozvíjajú. 

Deti si zábavnou formou osvojili novú slovnú zásobu a ustálené výrazy súvisiace s varením. Význam učenia sa hrou a zapájania viacerých zmyslov pri výučbe je nepopierateľný. V tomto vidíme nielen budúcnosť učenia sa cudzích jazykov, ale aj učenia ako takého.

Veríme, že okrem nových vedomostí a zručností si nesieme aj zážitky, lebo zážitkami sa predsa učí najlepšie! Žiakom želáme veľa zážitkov, a to nielen na hodinách angličtiny, ale aj mimo nej!

PhDr. Gabriela Čásarová, PhD. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button