Komerčné články

Ako sa trvalá epilácia IPL laserom postará o krásnu pokožku do plaviek?

poradna

Už vás nebaví neustále holenie, epilácia alebo voskovanie? Ošetrenie IPL laserom sľubuje trvalé odstránenie chĺpkov, pigmentácie a bradavíc. Ako však táto zázračná metóda funguje?

Trvalo hladká pokožka bez neustáleho holenia či epilácie v luxusných dámskych plavkách je snom mnohých z nás. Presne to sľubuje metóda IPL, o ktorej si v našom článku to najdôležitejšie povieme. Možno si potom vďaka nasledujúcim informáciám splníte konečne sen o hladkej pokožke bez nedokonalostí, ktoré ste museli doteraz skrývať. 

Pomôže vám IPL odstrániť aj škvrny po pigmentácii?

IPL znamená „Intense Pulsed Light“, teda intenzívne pulzné svetlo. To znamená, že vlasy sú vo veľkej miere vystavené širokému spektru lúčov rôznych vlnových dĺžok. Aj v tom je rozdiel oproti odstraňovaniu chĺpkov klasickým laserom, ktorý pracuje s pevnými vlnovými dĺžkami. 

Svetelné impulzy sú absorbované hnedým pigmentom vlasov, melanínom, a premenené na teplo. Cielený vývin tepla vedie k cielenej inaktivácii jednotlivých vlasových korienkov a zaisťuje, že v požadovaných oblastiach už nenarastú žiadne chĺpky. 

IPL laser sa však s veľkým úspechom používa aj na úspešné odstránenie škvŕn po pigmentácii alebo zväčšených cievok. 

Aké sú výhody IPL laseru?

Každý, kto používa na odstraňovanie chĺpkov žiletku, pozná problém, že krátko po holení je ošetrované miesto opäť drsné a chlpaté a takmer každý deň musíte siahať po čepeli. Svoje úskalia má aj depilácia voskom – teda odstraňovanie chĺpkov teplým voskom alebo cukrovou pastou, pri ktorej sa chĺpok vytrháva z pokožky spolu s korienkom. Je bolestivý a pre trvalo hladký výsledok je potrebné zákrok opakovať v intervale troch až maximálne štyroch týždňov. IPL laser je bezbolestný a postará sa o dlhodobý efekt dokonale hladkej pokožky. 

V prospech epilácie alebo rýchleho odstránenia cievok na tele IPL laserom hovorí aj hygienický faktor. Pri klasických konvenčných depilačných a iných dermatologických opatreniach je podráždenie pokožky takmer nevyhnutné. V horšom prípade by mohlo ísť o zápal najmä v oblasti genitálií a abscesy v oblasti depilácie, teda hnisavý zápal kože. Tie sú zvyčajne spôsobené zarastenými chĺpkami alebo prácou s tupými, nečistými žiletkami. IPL liečba tieto riziká nezahŕňa. Ak teda túžite po dokonalom tele bez akýchkoľvek nevzhľadných deformácií, môžete to skúsiť s touto modernou laserovou technológiou. 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button