AktualityŠkoly

CIAO RAGAZZI E RAGAZZE!!!

poradna

Viete kde je najlepšia zmrzlina v Ríme? V uličke blízko fontány di Trevi. Je to hotová explózia chutí na jazyku. Kúsok neba na zemi v sladkej a sviežej podobe. Hovorí sa, že keď ste na Námestí sv.Petra, ste už vlastne v predsieni neba.

Takéto „nebeské“ chvíle sme zažívali každý deň počas troch skvelých týždňov, ktoré sme strávili v Ríme na pracovnej stáži v rámci programu ERASMUS PLUS s našim projektom „TRADÍCIE V NOVOM ŠATE II“. A poviem vám, bol to „ mega“ zážitok!!

Toto boli na tri týždne miesta, kde sme získavali nové odborné zručnosti v oblastiach hoteliérstvo a cestovný ruch, kuchár, čašník a kaderník. Sú to naozaj luxusné miesta vo frekventovanom centre Ríma, ktoré sú každý deň navštevované veľkým množstvom zahraničných hostí. Bola to pre nás najlepšia príležitosť ako sa naučiť komunikovať so zákazníkmi na profi úrovni, osvojiť si zručnosti pri príprave skvelých receptov talianskej kuchyne, profesionálne obsluhovať zahraničnú klientelu ( často z Vatikánskych kruhov) a naučiť sa nové techniky strihania a úpravy vlasov v salónoch, ktoré sú „vychytené“ aj medzi Talianskou „smotánkou“.

Jasné, že život nie je len práca. Aj cisári starovekého Ríma sa riadili heslom, že ľuďom treba dať chlieb a hry. Počas našeho pobytu sme navštívili nádherné pamiatky tohto „la cittá eterna“ (a.k.a. Večného mesta). Videli sme Námestie sv. Petra ( blízko sme bývali), Anjelský hrad, Colosseum, Palatín, Rímske fóra, Cisárske fóra, Piazza Navona, Piazza Venezia ( najkrajšia autobusová zastávka akú poznáme ☺ ), Pantheon, Fontana di Trevi, Španielske schody a mnohé ďalšie. Dokonca sme mali zážitok aj z nedeľného cestovania vlakom na pláž Ostia, kde sme strávili celý deň kúpaním v Tyrrhenskom mori.

No čo vám poviem? Bol to pre nás pobyt plný nezabudnuteľných zážitkov. Na záverečnom gala obede sme dostali certifikáty a ešte na nás čakajú Europassy, ktoré si určite pridáme k CV, pretože to znamená vyššiu šancu získať skvelú prácu, alebo vyšší počet bodov v prihláške na vysokú školu.

Doporučujeme aj vám uchádzať sa o takúto možnosť a je úžasné, že naša Stredná odborná škola obchodu a služieb nám ju ponúka.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button