Aktuality

Nemocnica zakázala návštevy hospitalizovaných pacientov

poradna

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zakázala návštevy hospitalizovaných pacientov. Zariadenie k tomuto opatreniu pristúpilo na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie v súvislosti s COVID-19 v danej oblasti.

Rozhodnutie vedenia nemocnice platí až do odvolania na všetkých oddeleniach. Vedenie nemocnice sa pre tento krok rozhodlo z dôvodu nepriaznivého vývoja lokálnej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a zvýšenému počtu pozitívnych prípadov v celom kraji.

Návštevy budú povolené iba k pacientom, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, k ťažko chorým a zomierajúcim pacientom, tiež môžu prísť pacientov navštíviť kňazi a duchovní za účelom podávania sviatostí. Vyhradený čas pre zabezpečenie osobných potrieb hospitalizovaným pacientom je denne v čase od 14.00 hod do 15.00 hod., kedy môžu príbuzní odovzdať veci službukonajúcemu personálu oddelenia.

,,V tejto chvíli poskytujeme zdravotnú starostlivosť  4 pacientom v s potvrdeným ochorením  COVID-19 na oddelení dlhodobo chorých a jeden pozitívny je aj v radoch našich kolegov. Aj keď celkovo je naša konkrétna situácia pod kontrolou, uvedené opatrenie, ktoré sme prijali, má predovšetkým preventívny charakter, aby sme prípadné šírenie ďalších mutácií koronavírusu včas obmedzili,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce  MUDr. Nina Horniaková.  


Zdroj
Nemocnica Zlaté Moravce
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button