Komerčné články

Výhody akumulátorového náradia, ktoré môžete využiť v prospech jednoduchej údržby záhrady

poradna

Mnoho záhradkárov prechádza na pohodlné náradie napájané z batérie a užíva si slobodu, pri ktorej sa môžu počas záhradkárčenia voľne pohybovať. Maximálna flexibilita pri využívaní týchto doplnkov vám pomáha udržiavať alebo prerábať vašu záhradu bez najmenších problémov. 

Vďaka výborným vlastnostiam a výhodám sa batériové zariadenia tešia veľkej obľube.

Dlhá doba používania  aku kosačky

Samozrejme, prevádzková doba akumulátorového záhradného náradia je obmedzená. V určitom okamihu si musíte urobiť prestávku, aby ste zariadenia dobili. Zariadenia na benzínový pohon sa vo všeobecnosti považujú za vhodnejšie na obzvlášť dlhé doby používania alebo práce na obzvlášť veľkých plochách.

Zariadenia s dobíjacími batériami sú však vhodné aj pre komerčné využitie, ako aj pre súkromných používateľov. Výkonné aku kosačky sú pružnejšie, ľahšie a dajú sa pomerne rýchlo zaťažiť. Tieto zariadenia si nevyžadujú žiadne káble a fungujú aj samostatne. 

Zelenšie záhradníčenie

Profesionálne aku vŕtačky a iné podobné náradie na batérie prispieva k ochrane životného prostredia. Nepotrebujete benzín a pri dopĺňaní nádrže nehrozí rozliatie paliva.

Batériový motor si často, samozrejme v závislosti od modelu a značky, nevyžaduje ventilátor a je vyrobený z hliníka. Stanovuje nové štandardy v nízkohlučnom a trvalo udržateľnom záhradníctve. Záhradnícke náradie na batérie znižuje uhlíkovú stopu, takže nepotrebujú fosílne palivá. Zariadenia sa nabíjajú zo siete. A ak si kúpite zelenú elektrinu domov, ste úplne bez emisií.

Menej hluku 

Ako zanietený záhradkár viete, že pri nutných údržbárskych prácach môžete byť trochu hlučný.  Na tieto prípady, aby ste nerušili skoro ráno všetkých členov rodiny, môžete použiť ako špeciálnu zvukovú izoláciu špeciálny lamelový obklad.

S výberom moderných a tých najlepších aku zariadení na trhu však veľa hluku na záhrade ani v dome nenarobíte! Zariadenia na batérie sú výrazne tichšie ako ich benzínové náprotivky. 

Podľa WHO je hluk po vplyve kvality ovzdušia druhou najčastejšou environmentálnou príčinou zdravotných problémov. 

Keď zvážite, ako často potrebujete kosiť trávnik a starať sa o svoj dvor, je zrejmé, že s akumulátorovou kosačkou na trávu podstupujete riziko, že znížite poškodenie sluchu. Nižšiu hlučnosť ocenia aj vaši susedia, najmä ak patríte k záhradkárom, ktorí sa radi dostávajú do práce skoro ráno.

Tak čo poviete, nevyskúšate to s aku náradím aj vy?


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button