Komerčné články

3-krát ÁNO bavlnenej posteľnej bielizni!

Každé lôžko na spanie má zhmotňovať komfortné a zdravé prostredie pre nočný „reštart“ nášho tela. Vyspať sa do ružova preto už dávno nepatrí len k umeleckým frázam, ale k účinnému riešeniu, ako neustále vylepšovať vlastnú spánkovú zónu. Možno to vysvetliť aj na pozadí šiat, čo robia človeka, no v „reči“ posteľnej výbavy je to prestieranie a obliečky zároveň. Povedali ste svoje áno práve bavlnenej kolekcii? Len tak ďalej! 

Bavlna ako naša druhá koža 

S pokožkou tela sa dostáva do takého tesného kontaktu, až dokáže ovplyvňovať jej ochranné mechanizmy, teplotu a vlhkosť. Optimálne regulované zostávajú vďaka prírodným bavlneným obliečkam. Ponúkajú dlhodobú mäkkosť až jemnocit pri vhodnej gramáži a správne zvolených vláknach bavlníka.

Najefektívnejšie v kontakte s ľudskou kožou pôsobia modely s dlhými strižami. Takto hebké na dotyk zintenzívňujú ďalšie funkčné vlastnosti. Naša pokožka sa im zavďačí ako za priedušnosť a reguláciu telesnej teploty, tak aj za hypoalergénne a upokojujúce kvality – pre dobrý spánok sú priam nad zlato!

Funkčný chránič medzi spodnou a vrchnou časťou posteľnej výbavy

Reprezentatívnym modelom sa stáva napínacia plachta, výborná pre každý matrac. Podieľa sa na odvetrávaní a cirkulácií vzduchu, čím zabraňuje vlhkému, teplému prostrediu množiacich sa baktérií. Nadmerná vlhkosť prestupuje ďalšími vrstvami, pričom už vyšším počtom stehov plachta preukazuje svoju funkčnú a technickú vyspelosť. Ďalej je to kombinácia použitého materiálu, konkrétne bavlny s minimálnym podielom elastanu pre flexibilitu a pružnosť látky.

Viete, že aj pri hladkej prírodnej bavlne umožňujú moderné výrobné procesy prať obliečky a prestieranie na 60 °C? Navyše ide o univerzálny materiál, vhodný na leto aj zimu, ktorý šetrí ako životnosť vlákien, tak aj farieb.

Áno, aj preto, že bavlnená posteľná bielizeň je nenáročná na starostlivosť. Možno ju prať pri jemnom odstreďovaní a sušiť pri tzv. udržiavanej vlhkosti na žehlenie. V kombinácii so slnečným teplom oceníme jej dlhotrvajúcu jemnosť.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button