AktualityŠkoly

Materská škola Žitavské nábrežie navýši svoju kapacitu

poradna

Materská škola Žitavské nábrežie bude môcť prijať viac detí. Stane sa tak na základe rozšírenia kapacity škôlky, ktorá sa uskutoční vďaka schválenej dotácii vo výške takmer 400-tisíc eur. 

Mestu Zlaté Moravce bol schválený nenávratný finančný príspevok Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt „Zvýšenie kapacít v MŠ Žitavské nábrežie, Zlaté Moravce“ v maximálnej výške 389 975,00 eur, pričom celkové oprávnené výdavky na realizáciu aktivít projektu boli schválené vo výške 410 500,00 eur. Spolufinancovanie mesta v 5% výške predstavuje sumu 20 525,00 eur, ktorá bude hradená z mestského rozpočtu. Informovala o tom Miroslava Kováčová, vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach. 

„Cieľom projektu je prostredníctvom rozšírenia kapacít materskej školy v meste zvýšiť zaškolenosť detí a zabezpečiť poskytovanie kvalitného predprimárneho vzdelávania. Navrhnuté sú stavebné úpravy v druhom pavilóne pre navýšenie kapacity budovy škôlky. V priestoroch, ktoré sú teraz využívané ako telocvičňa, sú navrhnuté stavebné úpravy pre vytvorenie priestorov herne so spálňou a hygienickým zariadením pre 18 detí,“ povedala. 

K plneniu projektu sa podľa jej slov pristúpi po ukončení verejného obstarávania. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button