Aktuality

Pacienti zlatomoraveckej nemocnice dostali nové prenosné signalizačné zariadenia

poradna

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce prišla s úplnou novinkou pre pacientov. Presne od dnešného dňa zavádza nové typy signalizačných náramkov pre pacientov. Do momentálne najlepšieho bezdrôtového signalizačného systému medzi zdravotnou sestrou a pacientom nemocnica investovala takmer 3 tisíc eur a k dispozícii má 35 týchto náramkov.

Nová mobilná signalizácia pomôže nielen pacientom chirurgického oddelenia Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, ale aj personálu. Keďže v doposiaľ používaných prenosných signalizačných zariadenia nebola možnosť výmeny zdroja  a po jeho vybití sa náramok stal nefunkčným, vedenie nemocnice pristúpilo k výmene zariadení.  Vďaka nej už nehrozí nefunkčnosť zariadenia z dôvodu takej banality, ako je vybitie batérie. Aj vďaka týmto novým náramkom sa zdravotnícky personál oddelenia okamžite dozvie, ktorý pacient potrebuje pomoc. „Naším cieľom je čo najviac znížiť riziká, ktoré sú spojené s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Keďže starší typ podobného signalizačného zariadenia, ktoré sme doteraz používali, nespĺňal naše kritériá, manažment nemocnice rozhodol o výmene pôvodných signalizačných zariadení,“ hovorí riaditeľka nemocnice MUDr. Nina Horniaková. „Keďže na našom oddelení sú hospitalizovaní aj pacienti, ktorí sú pripútaní na lôžku stačí, ak stlačia tlačidlo na náramku a sestra okamžite vie, o ktorého pacienta ide a môže mu byť ihneď k dispozícii. Je samozrejmosťou, že i prostredníctvom týchto náramkov má pacient možnosť privolať si pomoc, aj keď je mimo lôžka,“ vysvetľuje riaditeľka. „Napriek zvýšeným nákladom je pre nás bezpečnosť pacienta absolútnou prioritou. Chceli by sme preto zaviesť túto funkciu dohľadu nad pacientom aj na ostatných oddeleniach nášho zdravotníckeho zariadenia,“ doplnila riaditeľka nemocnice MUDr. Horniaková.

Chirurgické oddelenie zlatomoraveckej nemocnice disponuje 18 lôžkami. Je umiestnené v spoločnom pavilóne, v pavilóne chirurgických disciplín na II. poschodí spolu s odbornými ambulanciami, rádiológiou ale aj s vakcinačným miestom.


Zdroj
Zdroj: nemocnicazlatemoravce.agel.sk
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button