Aktuality

Parkovisko na Ulici Sama Chalupku prechádza rekonštrukciou

poradna

Dobrá správa pre motoristov. Parkovisko na Ulici Sama Chalupku v Zlatých Moravciach, ktoré bolo dlhodobo v havarijnom stave, prechádza rozsiahlou rekonštrukciou.

Mesto Zlaté Moravce pristúpilo k rekonštrukcii spevnenej plochy na Ulici Sama Chalupku, ktorá sa nachádza v pamiatkovej zóne. Vymieňa sa poškodená štrková plocha za nový povrch zo zatrávňovacej dlažby. 

„Spevnená plocha slúži hlavne na parkovanie osobných automobilov. Nakoľko tu často dochádza ku kolíznym situáciám, doprava bude v celom úseku spevnenej plochy zmenená na jednosmerný dopravný systém so šikmým parkovaním. Časť parkovacích miest bude prístupná priamo z komunikácie na Ulici Sama Chalupku a časť parkovacích miest bude z jednosmernej komunikácie prechádzajúcou spevnenou plochou, ktoré budú oddelené cestným obrubníkom,“ vyjadrila sa Miroslava Kováčová, vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach. 

Ako ďalej povedala, povedľa polyfunkčného objektu vedľa predmetnej spevnenej plochy je navrhnutý dláždený chodník prepájajúci Ulicu Župnú a Ulicu Janka Kráľa. 

Rekonštrukcia momentálne prebieha a mala by byť ukončená do 20. septembra 2022. „Hradená bude z rozpočtu mesta vo výške 118 918,62 eur,“ dodala Kováčová. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button