Komerčné články

Ste vyčerpaní? Vyskúšajte naše jednoduché tipy na boj proti únave

Bývate často unavení a nič také ste pritom ešte nerobili? Mnoho prípadov únavy je spôsobených stresom, nedostatkom spánku, nesprávnou stravou a inými faktormi životného štýlu. 

Vyskúšajte tieto svojpomocné tipy na obnovenie úrovne energie a uvidíte, že sa vám bude nielen v náročných situáciách fungovať lepšie. 

Jedzte pravidelne a zdravo 

Dobrým spôsobom, ako si udržať energiu počas dňa, prípadne, ak sa pripravujete na rýchle vypracovanie diplomovej práce, je jesť pravidelné jedlá a zdravé maškrty každé 3 až 4 hodiny, namiesto veľkého a nie vždy najzdravšieho hlavného jedla.

Zacvičte si

Možno máte pocit, že cvičenie je to posledné, na čo pri vyčerpaní a únave myslíte. Prácu vám dnes ale okrem profesionálnej tvorby webu veľmi jednoducho uľahčí aj pohyb. V skutočnosti pravidelné cvičenie spôsobí, že sa budete z dlhodobého hľadiska cítiť menej unavení, takže budete mať viac energie.

Aj jediná 15-minútová prechádzka vám môže dodať energiu.

Aby to nebolo pre vás na začiatok ale náročné, začnite s menším množstvom fyzickej aktivity, budujte si ju postupne počas týždňov a mesiacov, až kým nedosiahnete odporúčaný cieľ 2 hodiny a 30 minút stredne intenzívneho aeróbneho cvičenia, ako je bicyklovanie alebo rýchla chôdza, každý týždeň. Uvidíte, že energie na prácu aj rodinu budete mať oveľa viac.

Pokúste sa schudnúť

Každé zbytočné kilo naviac je pre naše telo záťaž, ktorú musí vyrovnať vydaním energie. Ak preto vaše telo nesie nadváhu, môže to byť preň  nesmierne vyčerpávajúce. Tiež to navyše zaťažuje vaše srdce, čo vás môže unaviť. Pokúste sa preto schudnúť a budete sa cítiť oveľa energickejší a nielen odbornú rigoróznu prácu vypracujete ľahšie a bez príznakov únavy.

Dobre sa vyspite

Mnoho ľudí nemá dostatok spánku, ktorý potrebujú, aby zostali bdelí počas dňa. Skúste si preto vytvoriť ideálne podmienky na kvalitný spánok, aby ste dokončili všetky potrebné úlohy v práci alebo škole a zostala vám pritom energia na rodinu a priateľov. 

Ako vidíte, nie sú to žiadne náročné kroky, ktoré by sa nedali zvládnuť. Stačí len začať a udržať si v takomto zdravotnom štýle rutinu, ktorá vám zaistí lepšiu budúcnosť. 

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button