Komerčné články

Uľahčite im prvé kroky! 5 základných rád pri kúpe detskej obuvi

Len čo sa vaše dieťa odváži urobiť prvé kroky, vaše nadšenie stúpa. S prvými krokmi našich potomkov sa však približuje aj kúpa prvých detských topánok. Mnohí rodičia si ale nie sú ich výberom až tak celkom istí a boja sa, aby niekde neurobili chybu. 

Nasledujúce rady by vás mali tohto strachu zbaviť a pomôcť vám zabezpečiť, aby ste svojim miláčikom vybrali ideálne topánky na cestu ich životom, ktorá tak bude potom nielen vďaka  zaujímavým spoločenským hrám, ale aj pohodlnej chôdzi oveľa príjemnejšia. 

Určite správnu veľkosť 

Aby ste kúpili deťom tie najlepšie detské topánky, musíte určiť ich správnu veľkosť. Najlepšie je v tomto smere meranie. Dbajte ale na to, aby ste vždy merali obe nohy, pretože najmä malé deti sa môžu vekom líšiť až o dve veľkosti topánok. 

Najlepšie je čo najpresnejšie určiť nielen veľkosť, ale aj tvar chodidla. Až potom môžete hľadať tú správnu topánku. Najjednoduchšie je, ak si šablónu z tvrdého papiera vytvoríte už doma. Ak sa potom dá ľahko a naplocho umiestniť do topánky v predajni obuvi, našli ste tú správnu veľkosť.

Nákup obuvi odporúčame presunúť na poobedie alebo podvečer. Rovnako ako nohy dospelých, aj detské nohy počas dňa trochu opúchajú. Ak sebe alebo deťom kupujete topánky skoro ráno, je vysoké riziko, že budú neskôr tlačiť. Myslite aj na to, že nohy by nemali narážať do prednej časti topánky. Ideálny je priestor cca 12 mm medzi palcom a špičkou topánky.

Topánky pred kúpou vyskúšajte

Každá topánka je iná, a preto nie je rovnaká veľkosť topánok vždy rovnaká pre rôznych výrobcov a modelov. Z času na čas sa dokonca stane, že samotné veľkosti nie sú na konkrétnych modeloch uvedené vždy správne. Preto, v každom prípade vezmite deti so sebou a nechajte ich, aby si topánky vyskúšali! Ak nakupujete obuv cez internet, pretože je to omnoho lacnejšie, všímajte si informácie o rozmeroch a veľkostiach. Obuv môžete pohodlne a bez komplikácií vymeniť alebo vrátiť.

Aby ste predišli zlému nákupu, je vhodné vziať dieťa pri kúpe topánok vždy so sebou a nechať ho vyskúšať rôzne modely. Ak to nie je možné, potom zmerajte vnútornú dĺžku topánky a skontrolujte, či zodpovedá veľkosti detských chodidiel. 

Myslite na pevné uchopenie chodidla

Aj obuv najmenších musí ladiť s celkovým outfitom, čo nie je pri obľúbenej značke Mayoral najmenší problém. Detská obuv a najmä detská obuv na učenie chôdze musí byť však nielen pekná, ale aj pružná a nesmie škrtiť. 

Zároveň je dôležité, aby poskytovala dostatočnú podporu, najmä pri prvých krokoch dieťaťa. Ak nie je v topánke dostatočná podpora, deti môžu obuv stratiť alebo si v horšom prípade vyvrtnúť členky. 

Suché zipsy alebo šnúrky napomáhajú k individuálnemu utiahnutiu obuvi a zabezpečujú stabilitu. Flexibilné podrážky sú absolútnou nevyhnutnosťou. Len tak sa chodidlá môžu dobre cítiť pri chôdzi. 

Ak na tieto dôležité detaily nezabudnete, prvé kroky vášho dieťaťa budú pohodlné a postarajú sa zároveň o zdravý vývoj najmenších.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button