Aktuality
Populárny článok

Dobrá správa pre všetkých urologických pacientov

poradna

Ako všetci dobre vieme, situácia v zdravotníctve je kritická. Starí lekári odchádzajú do dôchodku, alebo vymierajú. Mladí, po absolvovaní vysokej školy a potrebnej praxe, odchádzajú za lepšími podmienkami do zahraničia.

Mnohokrát uvoľnené miesta v ambulanciách nemá kto z našich lekárov obsadiť a ambulancie sa zatvárajú, alebo ordinačná doba v nich sa skracuje. Aj u nás do tohto scenáru  zapadlo niekoľko ambulancií. Príkladom sú reumatologická ambulancia, diabetologická, geriatrická, infektologická, pľúcna, ale aj jedna z interných ambulancií.

Svetlou výnimkou v tejto situácii je urologická ambulancia. Po prechodnom skrátení pracovnej doby počas predošlých dvoch rokov sa našiel mladý a skúsený lekár z iného regiónu, ktorý je ochotný postupne prevziať povinnosti predošlého urológa. MUDr. Borák nastúpil prácu v spomínanej ambulancii od 1.10.2022 a rozšíril tým počet ordinačných dní ambulancie na každý pracovný deň v týždni. Doterajší lekár MUDr. Starovecký ostáva po novom pracovať v ambulancii len 1 deň v týždni, a tak pacienti dostávajú možnosť voľby. Z uvedeného vidíme, že situácii sa dá pomôcť  niekedy cielene, ale niekedy, keď k cielenému zlepšeniu pomôcť nevieme, k riešeniu prispeje aj náhoda.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button