AktualityŠkoly
Populárny článok

ZELENÝ DEŇ

poradna

A je to tu opäť! Po troch rokoch tvrdej práce okorenenej pandémiou sa nám podarilo obhájiť si vlajku Zelenej školy a získať medzinárodný certifikát Zelená škola.

Znie to jednoducho, ale museli sme splniť prísne kritériá vo vybranej téme. Venovali sme sa odpadu. Cieľom bolo znížiť jeho produkciu o 5%, no na konci obdobia to bolo vďaka usilovnej práci a vysokému nasadeniu takmer trojnásobne vyššie číslo, teda 14,5 %. Zásluhu na tomto výbornom výsledku máme my všetci, či žiaci, rodičia, učitelia, vedenie školy, ale i nepedagogickí zamestnanci Pribinky. 

Zeleným dňom sme si pripomenuli, že vlajku Zelenej školy nie je ľahké získať, preto môžeme byť na ňu právom hrdí. Celým programom nás sprevádzali žiaci z kolégia Zelenej školy na čele so Saskiou Fašánkovou. Keďže certifikácie sa nemohla zúčastniť celá škola, zostrihali sme ju a pustili všetkým.

Tiež sme si predstavili logo našej Zelenej školy, za ktoré sa hlasovalo cez EduPage. Spievali sme a tancovali na našu zelenoškolskú hymnu Pribinky, ktorej slová napísala naša bývalá žiačka Ema Šišovská a naspievala ju Carmen Kúseková zo 7.b triedy. 

V druhej polovici programu sme si pre žiakov pripravili zaujímavé edukačné úlohy. Prvé tri ročníky nám ukázali, ako vedia perfektne separovať odpad. Štvrtý až šiesty ročník si lámal hlavu nad všakovakými elektrospotrebičmi, kde bola dôležitá tímová spolupráca. A tri najvyššie ročníky hrali eko bingo, čím sa mohli navzájom aj lepšie spoznať.

 Zelený deň sa vydaril na jednotku a bol skutočne zelený, keďže učitelia i žiaci podporili túto myšlienku a prišli oblečení v zelenom, za čo im ďakujeme. Vieme, že keď dokážeme naďalej takto spolupracovať a podporovať sa, o dva roky budeme sláviť tento úspech znova, pretože Zelená škola sme MY všetci.

PaedDr. Lucia Hudecová, koordinátorka Zelenej školy


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button