AktualityKomerčné článkyŠkoly

Stredná odborná škola obchodu a služieb

poradna

Škola je dlhodobo profilovaná na obchod a služby s posilneným vyučovaním odborných ekonomických predmetov, podnikania, cudzích jazykov a IKT.

K silným stránkam školy patrí priestorové vybavenie a vlastné prevádzky praktického vyučovania. Škola je zapojená do viacerých projektov, vďaka ktorým modernizuje vyučovanie. Tradičné úspechy dosahujú žiaci na medzinárodných súťažiach (absolútne víťazstvo na medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem v Bratislave, reprezentácia školy a Slovenska na celosvetovom veľtrhu v nemeckom Essene), jazykových, športových súťažiach a súťažiach zručnosti.
Vyučovanie cudzích jazykov prebieha v jazkovom laboratóriu – nemecký, anglický, ruský jazyk. Duálne vzdelávanie pre odbor Financie – podpísané zmluvy s firmami UNIQA GSC a OVB Allfinanz Slovensko a. s.
Škola dlhodobo spolupracuje so školami v zahraničí v rámci výmenných pobytov žiakov a cvičných firiem. Nadviazala novú spoluprácu s francúzskou školou Lycée Sainte Marthe-Chavagnes v Angoulême a realizuje profesionálnu stáž študentov v hoteloch a obchodných firmách v rámci programu Erasmus+ v Taliansku a na Malte.
V čase mimo vyučovania škola ponúka množstvo krúžkov rôzneho zamerania (praktická ekonomika, cudzie jazyky, odborné zručnosti, svet financií, fitness, florbal). Obľúbená je redaktorská práca žiakov v školskom rádiu AFRIKA2 a v školskom časopise GENERÁCIA.
Škola má v hodné podmienky pre rozvoj športu (nová telocvičňa, posilňovňa, multifunkčné ihrisko, bežecký ovál). Praktické vyučovanie je zabezpečované vo vlastných školských prevádzkach, ktoré poskytujú služby žiakom i širokej verejnosti (kadernícke salóny, kozmetika, bufet a školské reštaurácie, ktoré sú vybavené modernou technológiou).
Absolventi sa úspešne pokračujú v štúdiu na vysokých školách, získavajú zamestnanie doma i v zahraničí na rôznych pozíciách v oblasti obchodu a služieb, cestovného ruchu a verejnej správy.

  • Študijné odbory: 4 – ročné: 6352 M obchod a podnikanie, 6405 K pracovník marketingu, 6446 K kozmetik
  • Učebné odbory: 3 – ročné: 6444 H čašník, servírka, 6445 H kuchár, 6456 H kaderník
  • Nadstavbové štúdium: 2 – ročné: 6403 L podnikanie v remeslách a službách
  • Pomaturitné štúdium: 2 – ročné: 6310 Q financie

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button